Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/03/2015

Es constitueix el Consell Municipal de Cultura

Més de 40 persones van assistir a la constitució del Consell      Més de 40 persones van assistir a la constitució del Consell

Una setantena de persones conformen aquesta eina per impulsar el debat i la reflexió sobre l'estat de la cultura a Vilanova i la Geltrú, i per definir les línies polítiques culturals municipals

L'Auditori Eduard Toldrà ha estat l'escenari de la constitució del Consell Municipal de Cultura, en una sessió que ha reunit una quarantena de persones, i que ha servit per constituir el Consell Plenari, integrat per tots els membres del CMC, i s'han plantejat les bases per formar la Comissió Permanent, encarregada de vetllar per l'impuls i el bon funcionament del CMC, a més de les comissions de treball sectorials, formades per membres del propi Consell.

En les darreres setmanes s'han apuntat al Consell 13 representants d'entitats o associacions culturals registrades al Registre d'Entitats Municipal, i també 46 ciutadans empadronats a Vilanova i la Geltrú que per raons professionals, de coneixement o d'interès en l'àmbit de la política cultural del municipi han manifestat la voluntat de ser-ne membres. Juntament amb tres representants de la Regidoria de Cultura i 8 polítics de la comissió informativa, sumen la setantena de persones que conformen el Consell Plenari.

La regidora de Cultura Marijó Riba, presidenta del Consell de Cultura, va donar la benvinguda als assistents, agraint-los la participació al Consell. La sessió va servir per convidar els presents a formar part de la Comissió Permanent, integrada per la Presidència del Consell, el Secretari/a del consell plenari, i cinc representants d'entre els representants d'entitats i ciutadans interessats. Aquesta comissió s'escollirà en el proper plenari. El darrer punt de l'ordre del dia va ser el debat sobre la creació dels grups de treball, i sobre la conveniència o no de formar grups sectorials, que també es definiran en el proper plenari.

El perquè del CMC
En el Ple ordinari de l'Ajuntament del 7 de maig de 2012 s'aprovà una moció per crear un Consell municipal sectorial a l'àmbit de Cultura. En compliment d'allò que disposava aquesta moció, la Regidoria de Cultura va redactar un projecte de normes reguladores de l'organització i funcionament d'aquest Consell Municipal, que es van aprovar durant l'any 2014 i que es poden consultar aquí.

El Consell Municipal de Cultura ha d'esdevenir l'eina fonamental per impulsar el debat i la reflexió sobre l'estat de la cultura a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, així com el desenvolupament i la definició de quines han de ser les grans línies polítiques culturals municipals, a mig i llarg termini, consensuades a través de la participació ciutadana. Així, el CMC establirà un espai formal d'informació, estudi i debat entre els diferents agents de la ciutat en l'àmbit de la Cultura.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00