Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2014

Campanya de donació de sang aquest divendres a Vilanova i la Geltrú

   Unitat mòbil de sang i teixits Unitat mòbil de sang i teixits

La unitat mòbil del Bac de Sang i Teixits estarà a la plaça del Mercat en horari de matí i tarda

Aquest divendres 24 d'octubre la unitat mòbil de Banc de Sang i Teixits serà a Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu d'incrementar el nombre de donacions de sang entre la ciutadania.

La unitat mòbil estarà a la plaça del Mercat de les 10 a les 14 hores i de les 17 a les 21 hores.

El Banc de Sang i Teixits és el responsable únic de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris de Catalunya i vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l'any. Per aconseguir-ho cada setmana realitzen 80 campanyes de donació a més de 625 municipis, empreses i entitats socials d'arreu del país. A més, disposen de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència, amb la qual cosa poden donar cobertura al 98% de la població catalana.

En el cas del Garraf, l'hospital de Sant Camil disposa d'un punt fix per fer donacions de sang. L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 19.30 h, i els caps de setmana i festius de 8.30 a 13.30 h. A més, les persones donants tenen fins a 3 hores d'aparcament gratuït.

Tot i que les donacions a Catalunya són de les més altes, amb 40,55 mil donacions per cada mil habitants, encara s'està lluny de les 45 mil que l'OMS considera òptimes.

Cada dia es necessiten més de 1.000 donacions de sang per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. (intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments i en cas d'accidents greus) Totes les persones majors de 18 anys poden ser donants, si el seu pes és superior als 50 quilos, i no cal estar en dejú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00