Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/01/2015

Es presenta el cartell i el programa d'actes dels Tres Tombs 2015

La presentació es va  fer a la MAsia d'en Frederic   La presentació es va fer a la Masia d'en Frederic

L'acte recorda la figura d'Albert Salvany, qui fou el primer president de l'associació, en el 25è aniversari de la seva mort

Dimarts al vespre es va fer la presentació del programa d'actes i del cartell dels Tres Tombs 2015, a la Masia d'en Frederic, seu de l'associació. Lluís Amaré ha estat l'autor del cartell de l'edició d'enguany de la festa major d'hivern i Domingo Álvarez ha estat l'encarregat de fer la portada del programa.


Cartell Tres Tombs 2015 Programa Tres Tombs 2015


Jaume Mercadé, president de l'Associació dels Tres Tombs, va obrir l'acte. Seguidament, Simeó Sendra va ser l'encarregat de glossar la figura d'Albert Salvany, primer president de l'entitat i de qui enguany es commemoren els 25 anys de la seva mort. Finalitzat aquest parlament es va procedir a la inauguració d'una placa d'homenatge a Salvany a la sala principal de la Masia d'en Frederic. L'entitat també va fer entrega de plaques als fills del president traspassat.

A continuació, Salvi Alba va ser l'encarregat de fer un repàs al programa d'actes per a la nova edició dels Tres Tombs, que començarà el dia 8 de gener i tindrà el seu últim acte a finals de febrer, amb la fita central el dia 17 de gener, diada de Sant Antoni. La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Marijó Riba, va tancar l'acte.

Els actes del programa d'enguany s'inicien el dia 8 de gener amb la instal•lació de l'estand promocional a la rambla Principal, i que estarà obert fins al mateix dia 17. La música també serà protagonista de la festa. Així, el dia 10 de gener, hi haurà, un concert de música catalana al Centre d'Art Contemporani La Sala, a càrrec de l'Orquestra Saturno. Aquella mateixa nit, i al mateix lloc, se celebrarà el Ball dels Tres Tombs.

Ja el diumenge 11 es faran alguns dels actes tradicionals. amb la solemne passada de balls i entremesos en honor a Sant Antoni Abat, el trasllat de la bandera, la lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec de Miquel Altadill, el lliurament de la bandera al portant d'enguany, Lluís Amaré, i el concert de Festa Major d'Hivern a càrrec de la Banda de Música Mestre Montserrat.

Ja per al divendres 16 de gener, dia de la vigília, hi haurà el repic de campanes i el llançament dels morterets. I el dissabte 17, dia de Sant Antoni, la festa gran començarà amb el tradicional esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic. A les 10 h, toc de crida a ofici i arriada de bandera. Després de l'ofici, a les 12 h, es farà la benedicció de cavalls, cavalleries i carruatges, donant inici als Tres Tombs. El mateix dia, després del dinar del carreter, hi haurà una representació teatral al Catòlic a càrrec de l'Escotilló.

Al dia següent es farà la cercavila infantil de Sant Antoni i el recital de sarsuela, al teatre del Pòsit. Aquest mateix dia hi haurà el gran concert de Sant Antoni, a càrrec de l'Orfeó Vilanoví.

Els actes posteriors a la diada de Sant Antoni també inclouen teatre amb el Taller de Teatro Andaluz, la Dansada d'Hivern amb el Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú, un gran musical amb el grup de playbach de l'Associació Compartir Experiències, el dinar de germanor, una missa commemorativa i el tradicional concurs fotogràfic.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00