Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2013

La Regidoria de Cultura valora molt positivament com està anant la temporada estable d'arts escèniques i música

'Piano, Piano...' de Joan Isaac, amb Francesc Burrull al piano, el 17 de maig 'Piano, Piano...' de Joan Isaac, amb Francesc Burrull al piano, el 17 de maig

El nou sistema de venda d'entrades, més còmode i àgil, ha tingut una bona acceptació per part dels usuaris

Un cop passats els dos primers mesos de la programació estable de Teatre, Música i Dansa del equipaments culturals de Vilanova i la Geltrú, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat fa una valoració molt positiva tant de la qualitat dels espectacles programats com de la resposta i complicitat d'un públic que és fidel des dels principis.

La temporada estable març - juny s'ha caracteritzat a nivell de serveis per als usuaris d'un nou sistema de venda d'entrades més còmode i àgil que permet fer les gestions de compra d'entrades des de casa. S'ha pogut comprovar la progressiva acceptació i el gran augment de la venda d'entrades a través d'Internet, gràcies al nou sistema de vendes sense cues i sense comissions, la qual cosa portarà a consolidar-lo i millorar-lo encara més de cara a properes temporades.

Un altre tret característic d'aquesta primera part de la temporada ha estat la presència de professionals de la ciutat tant en teatre com en música, fet que remarca la important vitalitat cultural i creativa de Vilanova i la Geltrú. Espectacles com Trau de Guillem Albà , 3,2,1... d'Helena Pla, Núria Valls i Lluís Carrizo o la presentació del darrer disc dels Gentle Music Men, al costat de la Camerata Eduard Toldrà que continua demostrant el seu excel·lent moment interpretatiu, en són un clar exemple.

Des de la Regidoria de Cultura s'han adreçat a la major diversitat de públics que, creuen, reflecteixen la realitat cultural de VNG i comarca; i s'ha iniciat amb èxit la incorporació al programa Apropa Cultura, amb la voluntat d'incidir encara més en el gaudi dels espectacles la difusió cultural.

Cal recordar que encara queden els dos mesos més intensos de programació, de maig i juny, abans de començar l'estiu i la sortida massiva de la cultura al carrer a través de la festa i els festivals.

Pel que fa a la programació de música, l'Auditori Eduard Toldrà ofereix els espectacle De Terra i foc, un magnífic concert amb obres de Manuel de Falla, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Feliu Gasull i altres d'arrel popular, de la mà de la soprano Assumpta Mateu, acompanyada de Feliu Gasull i Olvido Lanza, a la guitarra i violí. També cal destacar el concert Piano, Piano... del cantautor Joan Isaac, el proper divendres 17 de maig, a les 22 h. En aquesta ocasió, el cantant va acompanyat de dos pianistes de luxe, Enric Colomer i el vilanoví Francesc Burrull. Pel que fa a la línia acadèmica, el diumenge 26 de maig, a les 19 h, les orquestres de grau professional de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat i IEA Oriol Martorell, ens presentaran un Tàndem d'orquestres.

La programació que presenta el Teatre Principal durant aquest mes de maig és Les 1001 nits, de la companyia vilanovina Peus Grossos, en el marc de la fira de contes Conte va! Va de contes, el proper dissabte 11 de maig, a les 17 h i a les 19 h. El darrer èxit de la cartellera mallorquina Acorar, el dissabte 18 de maig, a les 19 h. I en la línia acadèmica, el divendres 24 de maig, a les 21 h, de la mà de joves actors i actrius vilanovins A porta tancada.

Pel que fa al mes de juny, les propostes que s'ofereixen són El nom, amb actors com Joel Joan, Lluís Villanueva, Xavi Mira, Sandra Monclús i Mireia Piferrer, el dissabte 8 de juny, a les 18.30 h i a les 21.30 h; Concert Voronkov, a càrrec de la Camerata Eduard Toldrà, el diumenge 9 de juny, a les 19 h; una producció del propi Teatre Principal Nanoteatre, el dissabte 15 de juny, a les 19 h, 19.30 h, 20 h i 20.30h; El Carnaval dels animals, de la companyia Forani Teatre, el diumenge 16 de juny; Converses, interpretat per El col·lectiu: Elisabeth Raspall, Jordi Mestres i Ramiro Rosa, el dissabte 22 de juny, a les 21 h, i per acabar el Carmina Burana, a càrrec del cor de Cambra Isquione, la Coral Bitxac, els Amics del Cant i la Banda Mestre Montserrat, dirigits per Salvador Brotons, el divendres 28 i dissabte 29 de juny, a les 21 h.

Les entrades disponibles per a tots els espectacles es poden comprar a les taquilles del Teatre Principal, tots els dissabtes de 17 a 20 h i una hora abans de cada espectacle a les taquilles de l'equipament corresponent. I per Internet, a través de http://www.elprincipal.cat i http://www.auditoritoldra.cat , sense comissions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00