Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2014

Els escolars posen en valor les escultures de la ciutat

El projecte ha servit per conèixer una part del patrimoni de Vilanova i la Geltrú              El projecte ha servit per conèixer una part del patrimoni de Vilanova i la Geltrú

Els estudiants de 4 escoles de Vilanova han treballat a fons 4 escultures emblemàtiques de la ciutat dins el projecte 'Apadrinem escultures'

Amb l'objectiu de conèixer, estimar, conservar i posar en valor les escultures de la ciutat, Vilanova i la Geltrú s'ha incorporat per primer any al projecte 'Apadrinem escultures', una iniciativa dels Amics de la Unesco de Girona que a Vilanova s'ha gestionat a través de l'Oficina de Patrimoni de la Regidoria de Cultura amb la col·laboració d'UNESCO Garraf.

L'Auditori Eduard Toldrà ha estat l'escenari de l'acte de cloenda del projecte, en el que han participat 4 escoles de Vilanova. Salvador García, president dels Amics de la UNESCO del Garraf, ha presentat l'acte recordant als infants i joves que aquest projecte pedagògic vol apropar-los el parc escultòric de la ciutat perquè el coneguin, l'estimin i el conservin, posant en valor aquesta part destacada del patrimoni cultural del municipi.
Seguidament, els diferents grups d'alumnes han pujat a l'escenari per explicar com havien conegut i treballat cada escultura: els de P3, P4 i P5 del Llebetx han apadrinat la Pasífae, d'Òscar Estruga.
Els de P5 de l'escola El Cim han apadrinat el Setial per a Gaudí, de Salvador Aulèstia. De la mateixa escola, els alumnes de 4t d'ESO han exposat el què han après de l'escultura Home i dona, de Xavier Cuenca.
Pel que fa als estudiants de 4t l'Escola Santa Teresa de Jesús, han treballat l'escultura “Ariadna en el cercle”, d'Òscar Estruga. Finalment, els de 1r d'ESO de l'Institut Lluch i Rafecas també han apadrinat la Pasífae, i han representat un divertit ball per fer la seva presentació.
Abans de cadascuna de les presentacions s'ha fet una petita actuació musical del duet de flautes de bec de l'Escola de Música Freqüències. Les peces que han tocat les dues alumnes han estat composades per elles mateixes i estaven dedicades a les escultures.

L'acte de cloenda a càrrec de Dolors Reig, presidenta dels Amics Amics de la Unesco de Girona, que ha recordat als infants i joves que "ara que ja coneixeu quines escultures hi ha a la vostra ciutat, ho heu d'explicar perquè tothom les conegui i les respecti".
En la mateixa línia, la regidora de Cultura Marijó Riba ha agraït la col·laboració de tots els implicats, i ha recordat que "ara tenim uns vigilants que vetllaran pel nostre patrimoni. És bo conèixer què tenim, quin significat social, cultural o religiós té, i sobretot la importància de conservar-ho".

Cada centre ha firmat uns compromisos a través dels quals els alumnes es comprometen a conèixer, respectar, vetllar, divulgar i mantenir en bon estat l'escultura que han apadrinat. D'aquesta manera, els nens i les nenes treballen l'escultura a fons mitjançant tallers, visites in situ, entrevistes amb els artistes, fotografies, escriptura de poemes i cançons, dibuixos o diferents treballs de documentació, prenent consciència del valor de l'art públic i aprenent a respectar-lo.

El projecte, que va iniciar-se l'any 2001, s'ha realitzat a diferents localitats com Girona, Llançà, Salt, Figueres, Olot o Santa Coloma de Farners. Vilanova i la Geltrú compta amb una quinzena d'escultures públiques, bona part de les quals estan realitzades per artistes de renom internacional com Josep Maria Subirachs, Andreu Alfaro, Òscar Estruga, Juanjo Novella, Xavier Cuenca o Salvador Aulèstia.

Podeu veure més fotografies de l'acte aquí.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00