Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2016

ERC defensa la planificació de l'Eixample Nord

(Nota de premsa d'ERC) En una trobada amb la militància, que va tenir lloc dimarts passat dia 26 d'abril, la secció local d'ERC va poder debatre sobre el planejament de l'Eixample Nord

La trobada va ser iniciada pel president de la secció local d'ERC, Oriol Huguet, qui va presentar els diferents ponents: Tomàs Àlvaro, com a regidor de govern en l'època en què va començar a parlar-se de l'Eixample Nord; Sixte Moral i Bienve Moya, que van valorar l'estat actual dels terrenys de l'Eixample Nord, i Queti Vinyals, com a portaveu del grup municipal d'ERC i coneixedora de l'actualitat del planejament de l'Eixample Nord que el proper dilluns anirà al ple municipal.

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Queti Vinyals, va exposar que es tracta de 106 hectàrees on a dia d'avui ja hi ha urbanitzacions i els camins estan en molt mal estat. Segons Vinyals, cal deixar clar que no es tracta de començar a urbanitzar ja ni d'edificar immediatament sinó de planificar, perquè la planificació és una eina per preservar el territori i evitar que creixi de manera desaforada i descontrolada. Amb la planificació també és l'Ajuntament qui controla els calendaris i no a la inversa.

Queti Vinyals va deixar clar que parlar de l'Eixample Nord és també parlar del planejament d'una zona estratègica per al desenvolupament de l'activitat econòmica, per a la futura instal·lació d'equipaments necessaris per al bé comú i el servei a les persones, per preservar espais verds a la ciutat i els seus voltants, per a la reserva d'habitatges socials... A dia d'avui necessitem una ciutat preparada, amb oportunitats a partir de la definició d'un model equilibrat i coherent amb la personalitat de Vilanova i la Geltrú. Per això és necessària la reserva de sòl industrial de gran format que permeti donar resposta a les possibles necessitats que la ciutat pugui tenir en el futur, i també la previsió de terrenys per a l'hospital o la provisió de zones verdes al voltant dels torrents. Un dels punts del programa d'ERC era el fet de connectar la ciutat amb l'entorn natural. Segons Vinyals, no pot ser que Vilanova i la Geltrú visqui d'esquena als espais naturals que l'envolten i una manera d'assegurar zones verdes que connectin la ciutat amb aquests espais és precisament mitjançant el planejament. L'Eixample Nord reserva una gran zona d'espai verd precisament amb aquesta finalitat.

Alhora, no només cal apropar la ciutat als espais forestals sinó garantir la protecció d'aquells espais que a dia d'avui encara són sòl urbanitzable i que l'única manera de preservar-los és tirant endavant el planejament de l'Eixample Nord. Evidentment, estem parlant de Platja Llarga. Vinyals recorda que encara a dia d'avui la Platja Llarga és sòl urbanitzable i que ens cal complir els compromisos per tal d'aconseguir la protecció definitiva de la Platja Llarga com a espai natural protegit. Aquest és un objectiu pel qual no deixarem de treballar, per aconseguir-ho al més aviat possible.

En conclusió, a aquestes alçades, davant d'aquesta situació ERC es planteja que no podem eludir temes com la degradació de la Platja Llarga, la revisió del Pla general, l'obtenció del sòl per al nou hospital, traçar un cinturó verd per a la ciutat, definir les connexions, projectar els equipaments i les bases per a l'activació econòmica de la ciutat. Totes aquestes qüestions i les que puguin venir estan vinculades a què hi hagi planejament urbanístic a l'Eixample Nord, amb el benentès que l'ordenació i la vitalitat territorial ho faran possible.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00