Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/04/2017

La figura de Joan Ventosa i Roig

Article d'opinió d'ERC

Des de fa 5 anys, en el marc del “Sopar de la República”, la secció local d'Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú entrega els Premis Ventosa i Roig a una persona i una entitat local que destaquen pels seus valors de cooperació, integració i defensa de forma directa o indirecta de valors republicans.

El fet que els premis prenguin el nom d'aquesta persona és molt significatiu. Joan Ventosa i Roig és recordat per, entre moltes coses, ser alcalde de Vilanova i la Geltrú i impulsor del cooperativisme a Catalunya i a Mèxic, on es va exiliar i va morir després de la Guerra Civil. El cooperativisme, la integració social, l'ètica, el treballar pel be comú formen part de valors que són llargament reivindicats pel republicanisme com a eixos d'una societat plena i madura en la que hauríem de voler viure.

Persones com Jordi Martí i associacions i entitats com els Bordegassos, així com d'altres premiats en edicions anteriors, demostren que avancem i volem avançar plegats en aquests valors per defensar aquest model de societat més justa, inclusiva, cooperativa amb un tarannà propi dins d'un estat propi: la República Catalana.

Aquesta setmana s'ha presentat el retrat de Joan Ventosa i Roig com a resultat d'una moció presentada per ERC i aprovada en ple municipal l'any 2016. Aquest retrat pretén ser un just reconeixement a aquesta personalitat local i un homenatge als valors que representava, per recordar-nos la direcció en la qual hem de seguir treballant per esdevenir un col•lectiu amb valors ferms dins aquesta futura República Catalana que tenim a tocar.

Oriol Huguet
President d'ERC a Vilanova i la Geltrú
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00