Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/11/2016

La mediació de l'Oficina d'Habitatge i Serveis Socials atura diversos desnonaments

També s'ha garantit un habitatge a una família afectada per un incendi a un immoble

Les accions i la mediació dutes a terme per part de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de forma coordinada amb Serveis Socials, ha permès ajornar dos desnonaments al llarg de la passada setmana. Aquesta tasca s'ha realitzat mitjançant l'acreditació de les situacions de vulnerabilitat i s'ha reforçat amb altres accions de mediació que es duen a terme pel Servei d'intermediació en Deutes per l'Habitatge (SIDH), coordinat per Habitatge i Serveis Socials i en col·laboració amb advocats i plataformes socials.

Ambdós casos de desnonament provenien d'entitats bancàries amb qui ja es col·labora des de l'Ajuntament per tal de protegir les famílies vulnerables davant el risc de pèrdua del seu domicili habitual, motiu pel qual ha estat possible arribar a un acord amb les dues entitats bancàries, que han acceptat la suspensió dels llançaments. Paral·lelament l'Ajuntament ha presentat al jutjat els informes corresponents explicant les accions municipals d'acompanyament. Aquests desnonaments, que s'havien de produir dijous i divendres, tindran respostes com la possibilitat d'accedir a un lloguer social o l'accés a habitatges del Fons Social d'Habitatge de Lloguer.

També aquesta setmana l'Oficina d'Habitatge ha coordinat les accions per reallotjar una família que va perdre l'habitatge com a conseqüència d'un incendi a un bloc situat al barri de Mar. Davant la situació d'especial vulnerabilitat en què es trobava aquesta família, l'Ajuntament ha garantit l'estada transitòria a un hostal fins que s'ha obtingut un habitatge de la mesa d'allotjaments d'emergències, que va ser lliurat dijous passat.

El regidor d'Habitatge, Gerard Llobet, ha volgut agrair la tasca i dedicació dels serveis d'Habitatge i dels Serveis Socials i els seus treballadors i treballadores, que tot i les situacions difícils han respòs de forma satisfactòria i coordinada garantint el dret a l'habitatge i el reallotjament de les famílies afectades. L'Ajuntament manté contacte i col·laboració amb diverses entitats bancàries i plataformes en defensa de l'habitatge per donar resposta a les situacions d'emergència habitacional. Precisament, fa unes setmanes, es va fer una nova trobada de la taula de treball tècnica del Pla Local de l'Habitatge, amb la participació de diverses entitats bancàries, plataformes socials, representants dels jutjats, de la companyia d'aigües i el serveis municipals implicats . Gerard Llobet ha destacat el bon funcionament i el paper actiu de tots els agents implicats en buscar respostes i atendre les situacions de vulnerabilitat en matèria d'habitatge.

Finalment des de l'Oficina d'Habitatge es recorda la possibilitat de cedir habitatges a la Borsa de Lloguer municipal per part de qualsevol propietari, que podrà beneficiar-se de bonificacions del 50% de l'IBI i obtenir garanties jurídiques i econòmiques en el lloguer dels seus habitatges.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00