Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2014

VNG acull una escola d'estiu internacional sobre tecnologies d'instrumentació marines

El programa intensiu està organitzat per l'EPSEVG

Una cinquantena d'acadèmics i estudiants són a Vilanova i la Geltrú participant a l'escola d'estiu 'Intensive Program Marine Technology Instrumentation' (IP Martin sobre tecnologies marines) que organitza l'EPSEVG de Vilanova i la Geltrú. Aquesta escola d'estiu sobre tecnologia marina i instrumentació pretén proporcionar formació científica i coneixements tecnològics avançats per als futurs tècnics, científics i professionals encarregats de dissenyar, construir, operar i mantenir els diferents sistemes aplicats a la vigilància del medi ambient marí, així com també de les activitats de pesca i indústria i la seva afectació en el mar.

L'escola d'estiu compta amb 24 alumnes de set universitats internacionals i 25 acadèmics també d'universitats d'arreu del món, que del 29 de juny al 18 de juliol es donen cita a Vilanova i la Geltrú per avançar i perfeccionar els seus coneixements tècnics en l'àmbit de les tecnologies marines.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens ha inaugurat aquest dilluns al matí l'escola d'estiu i ha destacat "la bona acollida que té entre els acadèmics i estudiants aquest programa intensiu que aporta coneixements i pràctiques de laboratori que en el futur poden ser d'aplicació en el desenvolupament de la professió". Així mateix, la regidora d'Educació ha destacat la ubicació de VNG, ciutat costanera i mediterrània que compta, a més, amb instal·lacions científiques i de recerca com la UPC i el Centre Tecnològic, entre d'altres.

Aquest programa intensiu de formació en tecnologies marines finalitzarà amb l'elaboració per part dels estudiants d'un projecte final i una presentació. Entre els assistents i acadèmics que participen d'aquesta escola d'estiu hi ha persones que provenen d'Itàlia, Polònia, Eslovàquia, França, Portugal i l'Estat Espanyol, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00