Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/04/2015

El Campionat de Catalunya d'Slalom en cadira de rodes se celebra dissabte a VNG

   Circuit slalom en cadira de rodes Circuit slalom en cadira de rodes

La ciutat estarà representada per l'equip Joves Vicuven, que destaquen per una intensa trajectòria farcida de bons resultats esportius

Dissabte 18 d'abril el pavelló poliesportiu del Garraf de Vilanova i la Geltrú acollirà el Campionat de Catalunya d'Slalom en cadira de rodes, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i la Federació Catalana d'Esports de persones amb discapacitat física.

Amb un total de 33 esportistes, aquesta serà l'edició més nombrosa de totes les celebrades a la història d'aquest esport. Els atletes participants provenen de quatre clubs catalans: Aremi de Lleida; CE Esbonat de Barcelona; CE Llars d'Alella; i Joves Vicuven de Vilanova i la Geltrú. A més, també hi ha prevista la participació de les escoles federatives que promocionen l'esport del slalom com una modalitat que millora les condicions en l'ús de la cadira de rodes.

De les 9 a les 14 hores, se celebraran dues de les tres proves que es poden disputar en l'esport de l'slalom. Aquestes són la cronometrada, que permet als participants realitzar individualment un circuit d'obstacles, i la prova d'eliminació individual, que es basa en una competició directe contra un altre competidor. Totes dues proves permetran als atletes obtenir la seva millor marca i, en algun dels casos, la possibilitat de participar al Campionat d'Espanya d'Slalom que es celebra els dies 16 i 17 de maig a Sant Sebastià.

Joves VicuvenJoves Vicuven. 
La participació vilanovina vindrà de la mà de l'equip Joves Vicuven, tercers per equips en el Campionat de Catalunya de l'any passat. A més, en el Campionat d'Espanya celebrat al maig passat a Sevilla, Arnau Garcia, Cristian Martínez i Jutith Rus van aconseguir, respectivament, l'or, la plata i el bronze, en la modalitat de circuit d'eliminació individual. Arnau Garcia va repetir l'or, juntament amb Dario Ruiz, en la modalitat cronometrada, mentre que Judith Rus i Laia Cuscó van endur-se el bronze. També meritòria va ser la sisena i novena plaça aconseguida per Elena Cardona en les dues modalitats abans esmentades.

Slalom
La modalitat d'Slalom en cadira de rodes ofereix a l'esportista una possibilitat idònia de desenvolupar el seu potencial, així com la millora de l'ús del seu mitja de desplaçament: la cadira de rodes. En l'Slalom es creen “problemes” de forma artificial, com els girs, els canvis de direcció o les rampes, que exigeixen a l'esportista rapidesa, coordinació i tècnica per acabar el recorregut fixat en el menor de temps possible i cometen el mínim nombre d'errors. Aquesta pràctica esportiva està destinada exclusivament a aquelles persones amb lesió cerebral que es desplacen en cadira de rodes, ja sigui manuals o elèctriques. Hi ha diferents divisions de competició segons el grau de lesió de cada esportista.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00