Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2015

Vilanova i la Geltrú oferirà més auditories energètiques als domicilis

25 famílies en situació de vulnerabilitat energètica es beneficiaran de les auditories  25 famílies en situació de vulnerabilitat energètica es beneficiaran de les auditories

La Diputació de Barcelona dóna suport al projecte Sumem Energies escollint el nostre municipi com a projecte pilot

La Diputació de Barcelona posa en marxa un projecte pilot amb l'objectiu de desenvolupar un servei de caire preventiu per fer front a la pobresa energètica dels municipis. Aquesta nova iniciativa inclou accions que ja s'estan desenvolupant a Vilanova i la Geltrú dins del marc del projecte en xarxa Sumem Energies: les auditories energètiques a domicili i els tallers formatius sobre estalvi energètic, dues accions que busquen rebaixar els costos de les factures de subministraments mitjançant l'optimització energètica de cada llar.

Sumem Energies és un projecte coliderat per les regidories de Serveis Socials, Medi Ambient i l'Agència Local de l'Energia, i l'oferiment de la Diputació suma la possibilitat d'ampliar el servei a 25 famílies més. Els tallers i les auditories permeten realitzar un estudi energètic particular de cada habitatge per poder determinar les actuacions d'estalvi més oportunes.

La intervenció en cada llar té una durada de tres mesos, i consta de cinc actuacions: cada auditoria es desenvolupa en tres visites al domicili. La primera serveix per instal•lar aparells de monitorització del consum energètic, fer una anàlisi de les factures i fer les recomanacions tarifàries per reduir el cost de l'aigua, la llum i el gas. A la segona visita s'instal•len elements que redueixen el consum (com airejadors d'aigua, sistemes d'aïllament tèrmic, temporitzadors o bombetes de baix consum) i s'aborda la vessant més pedagògica de consells d'estalvi i d'hàbits d'utilització dels aparells. La darrera visita serveix per retirar els aparells de mesura emprats i es fa un retorn a la família de les dades analitzades i de l'impacte real de la intervenció.
De manera paral·lela al desenvolupament de les tres visites, les famílies assistiran a dos espais grupals de formació que fan més incidència en la part de consells i hàbits de consum que ajudin a reduir l'import de les factures de subministrament.

La formalització d'aquesta col·laboració s'ha signat aquesta setmana i es durà a terme durant els primers mesos de l'any 2016. Serveis Socials identificarà les famílies candidates, en situació de vulnerabilitat energètica i sota uns criteris de selecció prèvia dels habitatges on la intervenció pugui aportar uns majors beneficis. Aquest projecte pilot servirà a la Diputació per contrastar la metodologia d'intervenció que contempla el projecte amb la que ja s'està fent a Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de planificar un oferiment extensiu a altres municipis que incorpori les praxis més profitoses.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00