Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2015

VNG commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Desenes de persones han omplert la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig  Desenes de persones han omplert la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig

Un curs, una exposició, una conferència i la presentació d'un llibre se sumen als actes ja tradicionals de lectura del manifest, plantada d'espelmes, i jornada formativa per a experts en aquest àmbit

Vilanova i la Geltrú es fa ressò un any més del 25N, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Se suma als actes commemoratius amb la voluntat clara de fer recular les conductes que permeten encara l'horror i el dolor que emana de la violència masclista.

A les 12 del migdia s'ha fet la lectura d'aquest manifest per part del director-gerent de Canal Blau, Jordi Martí.
En l'acte, que ha reunit regidors, treballadors municipals i ciutadania en general, l'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat la importància de la tasca que fa la Regidoria de Cultura, Convivència i Equitat, i ha afirmat que "volem acabar amb aquesta xacra social, i no tolerarem cap actitud de violència. En aquesta tasca hi juguen un paper important els mitjans de comunicació, per això hem escollit de manera simbòlica un periodista perquè llegeixi el manifest".
Dia Violència de gènere petita
Després de dos minuts de silenci en memòria de les més de cent víctimes que s'han produït a l'estat espanyol aquest 2015, la regidora de Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha volgut recordar que les víctimes no només són les dones, sinó sovint també els fills, i que la violència també pot ser només psicològica. "Una violència que no ha de quedar impune, tots hem de denunciar aquestes actituds, i no podem fer ni un pas enrere. Amb la llei per la igualtat hem avançat molt, però encara queda molta feina, per part de tothom".
Llorens ha agraït la tasca de les entitats que treballen per la promoció de la igualtat entre homes i dones, i ha convidat la ciutadania a sumar-se a la resta d'actes que s'han preparat per a la commemoració d'aquest Dia Internacional:

Al matí s'ha celebrat la jornada formativa: "Els efectes de la custòdia compartida en els casos de violència masclista", una taula rodona amb la presència de professionals especialitzats dels àmbits judicial, psicosocial i de la comunicació, a la que han assistit una trentena de persones entre professionals i membres del Grup de Treball de la Comissió de seguiment del Protocol municipal d'accions contra la violència masclista, a més de ciutadania en general.
A la taula rodona hi ha participat Begoña Casado, activista feminista i advocada, i membre del grup d'investigació Antígona de la UB; Marta Corcoy, membre del Col·legi de Periodistes i de l'Associació de Dones Periodistes; i Oriol Ginés, psicòleg i terapeuta, especialista en violència masclista, i membre del grup Connexus.
Dia Violència de gènere curs petita
La resta d'actes al voltant del Dia internacional de la No-Violència envers les dones estan emmarcats dins la programació de l'Àgora d'Equitat, que es va iniciar el passat 5 d'octubre i s'allargarà fins al 10 de desembre.
Aquesta tarda, a les 7, es farà l'habitual concentració a la plaça de la Vila, on tindrà lloc la plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista, que finalitzarà amb una performance. Està organitzada pel Casal de Dones i la Regidoria de Convivència i Equitat.
Demà dijous 26 de novembre es farà la presentació del llibre "Amor se escribe sin sangre", a càrrec de la poetessa Luz Casino. Una antologia poètica contra la violència masclista en què 23 poetesses han sumat el seu crit a aquest projecte, amb pròleg de l'escriptora Carme Fabre. Serà a la Sala Prado de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a les 19.30 h.
Divendres 27 tindrà lloc la conferència "L'origen del patriarcat" a càrrec de Susana Soria, psicòloga clínica. Serà a la Sala Noble de la Casa Olivella a les 19 h.
Del 26 de novembre fins al 10 de desembre es podrà visitar l'exposició del 18è concurs fotogràfic "L'empremta femenina", que pretén fomentar la creativitat plàstica, reflectint la vida de les dones en totes les seves vessants, i fent visible la seva imprescindible participació en l'avenç de la nostra societat. Es pot visitar al Centre Cívic Sant Joan.
Del 30 de novembre fins al 4 de desembre se celebra el curs "Els feminismes a la Mediterrània. Una energia transformadora", un curs gratuït del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) que es farà a l'EPSEVG en horari de tarda.
I per acabar, dijous 10 de desembre es farà el lliurament de premis del concurs "Carta a qui maltracta", una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundària de la ciutat. Serà a la Sala Noble de la Casa Olivella, a les 18 h.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00