Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/01/2012

El Ple ratifica els nomenaments del govern de personal eventual directiu

Jaume Munné va presentar la seva renúncia com a regidor   Jaume Munné va presentar la seva renúncia com a regidor

El regidor de medi ambient, Jaume Munné, va renunciar al seu càrrec amb un discurs emotiu

La ratificació del nou gerent i del nou coordinador de l'àrea d'urbanisme i territori de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va ser un dels principals punts de discussió al ple de gener celebrat ahir al vespre. El regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Organització Interna, Miquel Àngel Gargallo va argumentar a la seva intervenció que 'les dues persones no son càrrecs de confiança política sinó que es contracten per dur a terme funcions purament executives'. Joan Ignasi Elena, des del grup municipal socialista va dir que 'el nomenament d'aquestes persones indiquen un comportament erràtic del Govern que sembla mancat de rumb'. Santi Rodríguez des del PP va manifestar la seva sorpresa 'veient que al cap de pocs dies del seu cessament com a gerent de PIVSAM ara se'l proposa per gerent de l'Ajuntament. Tampoc entenem la contractació d'un càrrec de confiança de l'antic govern'. Quim Arrufat en nom de la CUP va afirmar que 'nomenar dos càrrecs de confiança en aquest moment no s'entendrà ni és justificable. Si la figura del gerent és important pel govern l'hauria pogut trobar dins l'Ajuntament'. ICV, amb Iolanda Sánchez al capdavant no voler inmiscuir-se en com el govern es vol organitzar però matisà que 'ens va sorprendre l'elecció del nou gerent, tot i que el govern ja havia anunciat que volia aquesta figura organitzativa'. En la intervenció final, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras va voler deixar clar que 'per aquest Govern l'organització municipal és una prioritat perquè els recursos son escassos i cal construir una administració més moderna i més eficient. Els nous càrrec no suposen cap sobrecost i a partir d'aquí caldrà avaluar i veure resultats'. 

La contractació dels dos nou càrrec es va ratificar amb el vot favorable del govern de CiU, els vots en contra de PP i CUP i l'abstenció de PSC i ICV. El cessament de l'antiga cap de personal i el nomenament d'un de nou es va aprovar amb els vots de Govern i l'abstenció de tots els grups de l'oposició. 

Seguint en el capítol organitzatiu destaca el nomenament del regidor de CiU, Gerard Figueras, com a quart tinent d'alcalde, i la renuncia voluntària del seu càrrec de Jaume Munné, fins ara regidor de Medi Ambient. Munné es va voler acomiadar dels seus companys de Ple amb un discurs emotiu en el que va tenir bones paraules per a tothom. 

En el capítol de mocions destaquen algunes adreçades al govern de la Generalitat de Catalunya reivindicant diverses qüestions i que es van aprovar per unanimitat. Entre elles, la moció del PP reclamant una major aportació inversora dels pressupostos de la Generalitat a la comarca i a Vilanova i la Geltrú; i també la presentada pel grup municipal socialista on es reclama la construcció definitiva de l'Escola Pasifae i la seva inclusió en els pressupostos. També el Ple va aprovar dues mocions, una del govern i l'altra d'ICV, sobre el peatge de l'autopista C-32, demanant reduccions i una major sensibilitat. 


Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00