Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/08/2012

Vilanova i la Geltrú a les pàgines de The Washington Post

The Washington Post The Washington Post

La notícia parla de l'experiència dels bancs del temps i apareix com a exemple la moneda "turuta" de la nostra ciutat

El rotatiu nord-americà The Washington Post publica avui tot un article on explica un nou tipus d'economia que ha sorgit a diverses parts d'Europa i de l'Estat espanyol en què no utilitza l'euro. Entre algunes de les experiències que esmenten, remarca la que es du a terme a la nostra ciutat a través de la moneda "turuta" i també explica l'experiència del Banc del Temps.

Explicant les alternatives que s'han anat buscant per fer front a la greu crisi que estem patint, l'autora de l'article fa referència a que al centre de Vilanova i la Geltrú un nombre creixent de botigues han penjat a les seves portes el "Turutas aquí SI", informant als consumidors que en aquests establiments s'accepta aquest tipus de "moneda". I explica que la moneda alternativa ha estat adoptada per uns 190 dels 67.000 residents de la ciutat.

L'autora també explica l'experiència dels bancs del temps, alguns dels quals funcionen com a veritables bancs - amb comptes individuals, llibres de comptabilitat, talonaris de xecs i, en molts casos, fins i tot amb auditors. Altres existeixen únicament sobre la Internet.


The Washington Post: In Spain, financial crisis feeds expansion of a parallel, euro-free economy

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00