Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/03/2014

L'Associació Garraf Petit es menja la crisi

Garraf Petit és una associació que va creixent amb nous projectes    Garraf Petit és una associació que va creixent amb nous projectes

L'entitat ajuda actualment 5 famílies a comprar menjar fresc per a 18 infants

L'Associació Garraf Petit va néixer amb el compromís d'ajudar famílies amb nens petits, proporcionant ajuda alimentària als infants que més ho necessiten donada la situació de dificultat que pateix la seva família.
L'entitat va néixer fa més d'un any, i va començar ajudant dues o tres famílies. Ara ja són 5 famílies, amb 18 nens en total.

Es tracta d'una associació col·laboradora amb els Serveis Socials municipals, que hi deriven les famílies aplicant els criteris de necessitat alimentària per famílies amb fills.

Amb la campanya "Menja't la crisi" volen ajudar famílies que tenen dificultats econòmiques per poder cobrir necessitats bàsiques de menjar, que complementen els ajuts que poden rebre del Banc de Queviures. El funcionament és a través d'un xec setmanal que les famílies poden bescanviar als supermercats JR, que estan col·laborant des del primer moment amb l'associació. Així, els beneficiaris tenen una llista tancada de productes (verdura, fruita, pa, iogurts, peix congelat, sopa, formatge, embotit, cereals, sucs, ous o croquetes, entre d'altres, a més de paper higiènic o detergent per a la roba), i en funció del preu compren cada setmana el que necessiten. D'aquesta manera Garraf Petit no ha d'emmagatzemar els aliments ni els diners dels ajuts.

Actualment hi ha llista d'espera, i quan una família aconsegueix millorar la seva situació econòmica (per exemple per la incorporació al món laboral o la gestió d'una prestació), aquesta es dóna de baixa i es dóna d'alta una altra família que ho necessiti.

Per poder atendre més nens i nenes, l'entitat fa una crida a nous col·laboradors. Actualment hi ha 24 persones que aporten, segons les seves possibilitats, entre 3 i 40 euros mensuals al compte de Garraf Petit.

L'associació té previst ampliar els ajuts amb les donacions de roba, i està recaptant fons a través de la venda de llibres usats que es recullen permanentment als centres cívics de la ciutat. Es tracta d'una associació molt proactiva que està treballant en altres projectes, i que va creixent mica en mica. Mentrestant, Garraf Petit organitza activitats com trobades amb els infants amb motiu de les festes de Nadal, durant les que van poder gaudir també dels aliments típics de l'època.

Les persones interessades en col·laborar poden contactar amb Garraf Petit a través del Facebook, o a garrafpetit@gmail.com.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00