Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2014

L'ADEG presenta l'Índex de Competitivitat territorial

La primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens ha assistit a la presentació de l'estudi que analitza els factors d'alentiment o acceleració de l'economia catalana

L'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès (ADEG), ha presentat aquest matí l'Índex de Competitivitat Territorial 2014. Es tracta d'un estudi realitzat per la consultora Activa Prospect que identifica i analitza els factors que poden alentir o accelerar el progrés econòmic.

L'ADEG ha presentat els resultats d'aquet estudi a la Masia en Cabanyes davant els seus associats i d'alcaldes i regidors de la comarca. En representació de la capital del Garraf, ha participat en aquest acte la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, qui ha destacat com a dada important del Garraf "que a nivell general ocupa la posició número 14 del conjunt de 41 comarques que té el país, quant als factors de competitivitat relacionats amb la 'Qualificació dels recursos humans i recursos per l'educació i la formació professional se situa en 3r lloc per darrere del Barcelonés i el Gironès".

L'Índex de competitivitat és un referent per a l'anàlisi econòmica de país que es basa en una metodologia que conjuga fins a 45 indicadors estadístics. A partir de les diferents poderacions s'observa el total de comarques catalanes i s'estableix un rànquing comarcal de competitivitat.

De l'estudi es desprèn que la comarca de el Barcelonès manté la primera posició amb un clar lideratge respecte les següents comarques del rànquing, el Vallès Occidental; el Baix Llobregat i el Tarragonès.

En la presentació que ha fet avui l'ADEG també s'ha posat de manifest la situació que ocupen les comarques que conformen l'associació. El Garraf, ocupa la 14a posició; l'Alt Penedès, la 17a i el Baix Penedès que se situa en el lloc 22è.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00