Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2016

S'inicia un grup de suport emocional

Sovint, els cuidadors no professionals necessiten recolzament    Sovint, els cuidadors no professionals necessiten recolzament

Organitzat per la Regidoria de Serveis Socials i l'Atenció Primària de Salut, està adreçat a familiars cuidadors de persones amb dependència amb l'objectiu de compartir experiències

La regidoria de Serveis Socials i el CAPI Baix-a-Mar inicien un grup de suport emocional adreçat a familiars cuidadors amb l'objectiu de compartir experiències.
El Centre d'Atenció Primària Integral de Baix-a-Mar acollirà, cada dimecres a la tarda, un grup de cuidadors que s'estan fent càrrec de persones amb dependència.

Aquest grup és un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores no professionals que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura dels seus familiars. La finalitat és millorar la qualitat de vida, tant de les persones cuidadores com dels seus familiars.

En aquests grups les persones gaudeixen d'un espai per compartir la seva experiència com a cuidadors, amb d'altres persones que es troben en una situació similar. Durant les reunions es tracten temes com la sobrecàrrega del cuidador, la identificació dels senyals d'alarma, consells de maneig del malalt amb diferents patologies, el temps lliure o les fases del dol.

Les sessions s'inicien aquest dimecres 19 d'octubre i finalitzaran el 21 de desembre, amb un total de 10 sessions d'una hora i quart de durada, i són conduïdes per una infermera i una treballadora social.

L'accés al grup es fa a proposta dels professionals del propi CAPI, que són els que atenen en el dia a dia i són coneixedors d'aquells familiars que exerceixen el rol de cuidador principal, i els que detecten la necessitat de recolzament i acompanyament en aquest procés de cura. Es tracta d'un recurs de proximitat i complementa l'atenció a les famílies que es promou conjuntament des de l'Atenció Primària de Salut i els Serveis Socials de l'Ajuntament.

Les reunions es fan els dimecres de 16 a 17.15 h en una sala d'activitats del CAPI Baix-a-Mar, a la plaça dels Boleranys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00