Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/04/2016

L'urbanisme, prioritat del govern municipal per als pròxims anys

El programa Sessió Plenària s'emet els dilluns a Canal Blau  El programa Sessió Plenària s'emet els dilluns a Canal Blau

El primer tinent d'alcaldia, Juan Luís Ruiz, explica els projectes destacats del PAM al programa Sessió Plenària de Canal Blau

 El Pla d'Actuació Municipal és un document públic amb les propostes que el govern de Vilanova i la Geltrú es compromet a realitzar. El primer tinent d'alcaldia, Juan Luís Ruiz explica aquesta setmana al programa Sessió Plenària de Canal Blau TV els principals objectius del mandat.

Un dels temes destacats és el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal, POUM, que regula tot l'urbanisme de la ciutat i que serà una realitat en els pròxims anys, segons Ruiz. “Ja s'està treballant, estem dibuixant la ciutat del futur, nosaltres hem de tenir clar quin model de ciutat volem”. El portaveu del govern també reflexiona sobre l'Eixample Nord per recordar que “hi ha uns compromisos signats” i es mostra a favor de posar el tema damunt de la taula i parlar-ne.

Altres temes destacats del mandat pel primer tinent d'alcaldia han de ser el foment del civisme i la cura dels carrers i places. Juan Luís Ruiz reconeix que encara que l'Ajuntament hi destini molts recursos, “sols no podem fer-ho. Si volem ser una ciutat atractiva, Vilanova ha d'estar neta i endreçada”. És per això que el govern municipal prepara un Pla de Xoc per fomentar el civisme. Vinculat a la imatge de la ciutat Ruiz també parla de turisme, “busquem un turisme ben informat que lligui amb el tarannà dels vilanovins i el model de ciutat que volem”.

D'altra banda, Juan Luís Ruiz, que també és regidor de Participació Ciutadana, explica que s'està treballant en el projecte del regidor de barri i que es durà a terme una prova pilot creant un consell de barri presidit per un regidor o regidora.

El govern municipal va presentar la setmana passada el Pla d'Actuació Municipal per als pròxims anys en una sessió pública. El primer tinent d'alcaldia explica que el document “no és dogmàtic, al contrari, s'haurà d'anar adaptant a la realitat” i que la voluntat és anar passant comptes periòdicament amb la ciutadania sobre l'acompliment dels compromisos.

El programa Sessió Plenària, dedicat a l'actualitat política a la comarca, s'emet els dilluns a les 12 h, 15 h, 17 h, 21 h i 23 h.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00