Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

S'obren les preinscripcions a l'Escola de Música

De l'11 al 29 d'abril es poden fer preinscripcions a tots els cursos, tant d'infants com d'adults

L'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat obre el període de preinscripció dilluns 11 d'abril.
Fins al dia 29 es pot formalitzar a la mateixa Escola de Música, al carrer de l'escorxador, número 4, la inscripció als cursos de Sensibilització, Nivell Elemental, Joves i Adults i Música Activa.

Els cursos van adreçats a totes aquelles persones que estiguin interessades en aprendre música en ensenyaments no professionals, ja siguin infants, joves o adults, i en qualsevol dels programes que l'Escola ofereix en l'actualitat.

Pel que fa als cursos de Sensibilització, són adreçats a nens i nenes de 6 i 7 anys, i estan pensats per desenvolupar la sensibilitat de l'alumnat més petit. Es treballen diferents aspectes: pulsació, ritme, cançó, melodia, fraseig….
Aquest curs es complementa, durant el primer any, amb la “mostra d'instruments”, tallers on es mostren d'una manera pràctica tots els instruments que s'imparteixen a l'escola. Durant el segon any es fan 30 minuts d'instrument.

En el cas del Nivell Elemental, hi ha diversos grups: a 1r i 2n de Nivell elemental els alumnes es formen en els diferents continguts del fet musical, com la lectura, el ritme, la veu, la memòria musical, l'educació de l'oïda,… i s'inicien en la tècnica bàsica per poder tocar un instrument. Les matèries que es cursen són llenguatge musical, instrument, cant coral o col•lectiva d'instrument.
3r i 4t de Nivell elemental s'adreça als alumnes que estiguin interessats en fer el Grau Professional. Les matèries que es cursen són llenguatge musical, instrument, cant coral i col•lectiva d'instrument.
També es pot fer 3r i 4t de Llenguatge amb metodologia Orff, adreçat a l'alumnat que vulgui seguir una programació adaptada a les seves capacitats i dedicació. Les matèries que es cursen són llenguatge amb metodologia Orff, instrument, cant coral o col•lectiva d'instrument.

Els cursos de Nivell mitjà són per a l'alumnat que, havent cursat amb aprofitament el 4t de Nivell elemental, vol ampliar coneixements d'una manera progressiva, adaptant les seves capacitats a la seva disponibilitat horària, garantint així una formació més amplia i sòlida. Tenen una durada de 4 cursos. Les matèries que es cursen són instrument i assignatures optatives.

Pel que fa a la Música Activa, és un programa que pretén que aquelles persones que, amb o sense coneixements musicals previs, puguin gaudir de la pràctica musical al seu ritme. Així mateix, també acull a aquelles persones que hagin realitzat estudis en un altre programa i vulguin seguir en el centre ampliant coneixements. Té una durada màxima de 4 cursos. Les matèries que inclou aquest programa són instrument, col•lectiva o grup instrumental.

Finalment, en el cas de Joves i adults, és un programa que està adreçat a persones majors de 16 anys. Estan estructurats en tres cursos que els proporcionaran una formació bàsica dels diferents continguts musicals. Les matèries que es cursen són llenguatge musical i instrument. Aquest programa es podrà complementar amb l'elecció d'una o més assignatures optatives, i/o participant amb algun dels grups estables de l'Escola, pagant les taxes corresponents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00