Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2015

Es presenta el 6è màster en sistemes ferroviaris i tracció mecànica

L'acte es va celebrar a la Nau del Ferrocarril L'acte es va celebrar a la Nau del Ferrocarril

L'objectiu d'aquests estudis és posicionar VNG com a capital del ferrocarril a Catalunya

Aquest divendres es va celebrar a la Sala Audiovisual del Museu del Ferrocarril, la cloenda de la cinquena edició i la presentació de la sisena edició del Màster en sistemes ferroviaris i tracció elèctrica.

L'objectiu d'aquests estudis és posicionar Vilanova i la Geltrú com a capital del ferrocarril a Catalunya, enfocant la ciutat com a model educatiu, divulgatiu, cultural i patrimonial en l'àmbit ferroviari, fent valer la situació estratègica de la ciutat i el seu passat històric lligat al ferrocarril.

L'acte va reunir el consell assessor que supervisa el màster i que està integrat per empreses del sector ferroviari, la UPC i l'Ajuntament vilanoví.

Anualment, una vintena d'estudiants segueixen les classes impartides per especialistes en la matèria, alguns dels quals són directius de les empreses més importants del sector.

El màster, gestionat per la Fundació Politècnica de Catalunya, permet als alumnes fer pràctiques en les empreses que formen part del consell assessor. Aquests estudiants tant són treballadors en actiu que volen ampliar la seva formació com estudiants d'enginyeria que volen especialitzar-se en el sector ferroviari.

Un dels punts que vol enfortir la direcció del màster és el contacte entre les empreses i els grups de recerca de la UPC.

L'acte va comptar amb la celebració de la taula rodona Quin perfil professional requereixen les empreses del Sector Ferroviari en els equips de gestió?, moderada per Andrés López Pita, catedràtic de ferrocarril a la UPC.

La cloenda va anar a càrrec de Frederic Vilà, director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú i del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00