Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/04/2016

Sant Jordi esplendorós

El bon temps, i el fet que fos dissabte, van permetre gaudir d'un amibent festiu   El bon temps, i el fet que fos dissabte, van permetre gaudir d'un amibent festiu

El temps va respectar la Diada del llibre i la rosa, i només unes gotes cap al vespre la van deslluir

 Després d'uns dies patint pel temps, llibreters i floristes van muntar de bon matí les seves parades a la rambla Principal. La Diada de Sant Jordi, que enguany s'esqueia en dissabte, és la festa del llibre i la rosa. I el centre de Vilanova i la Geltrú, ple de passejants, ho demostrava.
Sant Jordi petita1
En total hi havia 110 parades a la rambla Principal, 13 a la rambla de la Pau, i 3 més en altres llocs de la ciutat. Roses i llibres eren els protagonistes a les parades, compartint espai amb objectes diversos relacionats amb la Diada. Una de les parades era la dels Pabordes de la Festa Major 2016, que van posar a la venda els productes de marxandatge relacionats amb la Festa Major de Vilanova.Sant Jordi petita2

La Xarxa d'Espais per la Llengua enguany va centrar la seva activitat a la Sala infantil de la Biblioteca Joan Oliva, on es van explicar històries de tradició oral i rondalles populars de diferents indrets a càrrec de representants o aprenents dels cursos de català que organitzen les entitats de la XELL de la ciutat.
A la plaça de la Vila hi havia un escenari on es van fer diverses actuacions de ball, i a la tarda hi van actuar els Falcons de Vilanova. El col·lectiu poètic La lluna en un cove va oferir un recital de poesia, hi va haver mercat d'artesans a la plaça de les Neus, i ballada de sardanes a la plaça de Charlie Rivel.

Pel que fa a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú, oferien com cada any les novetats de Sant Jordi, l'edició de la guia amb aquestes novetats, la guia Collita negra de la Xarxa de biblioteques negres, la guia de publicacions comarcals i els tradicionals punts de llibre.
La biblioteca Armand Cardona ha organitzat el 7è concurs infantil de punts de llibre Sant Jordi 2016, amb el tema "Els pares de la princesa, el Rei i la Reina".
Però el plat fort va ser divendres 22 al vespre a la biblioteca Joan Oliva i Milà, on es va celebrar la Revetlla de Sant Jordi amb els autors de la ciutat. La taula rodona, que va ser tot un èxit, va comptar amb la majoria d'autors de la ciutat que presenten novetats editorials: Albert Jorquera, Antoni Munné-Jordà, Eva Collado Durán, Francesc-Marc Álvaro, Francesc Murgadas, Joan Gómez Urgellés, Juan Carlos Borrego, Julio Ruiz Melero, Marga Serra, Mercè Foradada, Miquel Altadill, Oriol Pi De Cabanyes, Pau Escribano, Teresa Costa-Gramunt i Xavier Vernetta.
El mateix dia de Sant Jordi la biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir el taller per a adults "Fem una rosa de ganxet".

I l'endemà diumenge es va celebrar a la plaça de la Vila la diada castellera de Sant Jordi dels Bordegassos de Vilanova, que celebraven el 44è aniversari de la Colla. L'actuació va comptar amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona.
Els vilanovins van començar desmuntant la torre de set, però van redreçar la diada descarregant el cinc de set, el primer set de set de l'any, i el quatre de set amb l'agulla.

Podeu veure un àlbum de la Diada de Sant Jordi dels Bordegassos clicant aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00