Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/07/2013

Bonificacions en la taxa d'escombraries a comerços i empreses

Com més s'utilitza la deixalleria Punt Net, més bonificacions s'obtenen Com més s'utilitza la deixalleria Punt Net, més bonificacions s'obtenen

L'Ajuntament de VNG bonifica 844 usuaris no domèstics en la taxa d'escombraries, 37 més que l'any 2012. L'ús adequat i continuat de la deixalleria sumat a altres bonificacions pot suposar un descompte de fins al 60%

Aquest 2013 s'han fet 844 bonificacions en la taxa d'escombraries industrial a la ciutat. Els beneficiaris, establiments comercials i empreses de la ciutat, són majoritàriament agremiats de diversos sectors, concretament 597 (l'any passat van ser 589). Pel que fa als convenis particulars que s'han signat amb diversos comerços, són 147 els que se n'han beneficiat, dos menys que el 2012. I si es compten les auditories que s'han fet, 100 han obtingut bonificacions, el que representa 31 usuaris auditats més que l'any passat.

Els gremis són els que més bonificacions han obtingut, especialment el d'hoteleria i restauració, amb 250 bonificacions, seguit del gremi Viu Comerç, amb 165. Amb menor nombre de bonificacions trobem els Instal·ladors del Garraf amb 60; el gremi de Vilanova centre, amb 43; la Unió de botiguers també amb 43; el gremi de pastissers amb 11 bonificacions, el de flequers amb 10, els estanquers amb 8, i els veterinaris, que n'han obtingut 7.

Recollida d'escombraries a VNG

La taxa d'escombraries industrial es paga anualment en base als residus d'origen no domèstic. A la ciutat es premia als comerços que realitzen la recollida selectiva amb bonificacions a la taxa d'escombraries, com per exemple la que es pot obtenir utilitzant la targeta del Punt Net, que permet beneficiar-se d'una reducció a la taxa d'escombraries fins a un 40% si es realitzen aportacions a la deixalleria. La bonificació s'aplica automàticament en el rebut de l'any següent.

Quines són les bonificacions?

Per estar agremiats, els comerços obtenen un 30% de bonificació en la taxa.
Els comerços o empreses també poden establir convenis particulars amb l'Ajuntament, que suposen una bonificació del 10%, afegint el 5% per cada contracte justificat de gestió d'un tipus de fracció.

Aquest percentatge es pot sumar a altres tipus de bonificacions, com les que obtenen comerços i empreses en funció del nombre d'aportacions a la Deixalleria del Punt Net: de 10 a 15 viatges impliquen un 10% de descompte; de 16 a 30 viatges un 20%; de 31 a 45 suposen una bonificació del 30%, i si fan més de 45 viatges a la Deixalleria obtenen un 40%.

En total, sumant totes les bonificacions possibles, es pot arribar al 60% de la quota establerta per als establiments comercials i industrials.

Pel que fa a les auditories, els establiments poden presentar a l'Ajuntament una auditoria que acrediti la producció anual de residus lliurats als serveis municipals. D'aquesta manera paguen la taxa en funció dels quilos de residus que generen.

Les sol·licituds per obtenir els convenis i les bonificacions es recullen durant el primer trimestre de cada any. Amb aquestes bonificacions l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú segueix el criteri vigent a la Directiva Europea i a les Lleis Estatal i Catalana sobre residus, que disposen un gravament més alt per aquells usuaris que contaminen més.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00