Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2015

Poetes, escriptors i escriptores de VNG alcen la veu contra la violència i la por

El recital està obert a la participació de tothom    El recital està obert a la participació de tothom

Divendres es fa una lectura de poemes al vestíbul del Teatre Principal en contra del feminicidi, la violència i la impunitat a Ciudad Juárez

"Lectures per Ciudad Juárez. Poetes, escriptors i escriptores de Vilanova i la Geltrú alcen la veu contra la violència i la por". Sota aquest títol, aquest divendres 2 d'octubre a les 8 del vespre, el vestíbul del Teatre Principal acollirà un recital de poemes solidari.

Es tracta de fer-se ressò d'un reclam on el protagonisme el té la paraula, la recuperació del espais públics i la convivència ciutadana. Ciudad Juárez i Ayotzinapa són avui dia icones universals on s'emmirallen moltes ciutats i pobles de tot el planeta que pateixen les conseqüències de la violència, el crim, la impunitat i la injustícia. Per això aquest acte reivindicatiu vol unir pobles i persones dels cinc continents en una mateixa veu.

Es tracta d'una proposta conjunta de l'entitat Mézclate Conmigo, les regidories de Cultura i de Convivència i Equitat, i la revista cultural Raíces al Aire.

El 6 de Gener de 2011 van assassinar a Ciudad Juárez la poeta i activista Susana Chávez. Per ella i per totes les víctimes que ha causat el crim organitzat a Ciudad Juárez, i a tot Mèxic, en especial en el nom i el record dels 43 estudiants d'Ayotzinapa, desapareguts el 26 de setembre de 2014, alcem les nostres veus contra la violència i la por. El 2 d'octubre se celebra el V Encuentro Escritores por Ciudad Juárez. Un acte que va més enllà de la literatura i de la creació artística, una trobada que pretén moure consciències i despertar la solidaritat de tots els pobles i ciutadans del món que volen unir-se a aquesta manifestació en contra del feminicidi, la violència i la impunitat.

Així, divendres al vespre, poetes, escriptores i escriptors de diferents orígens s'uniran des de VNG a la resta d'actes que aquell mateix dia es realitzaran en ciutats de diferents països. L'acte és obert a la participació de tothom qui s'hi vulgui sumar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00