Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/12/2007

VNG es presenta avui com a seu de la setena Festa-Torneig Amics Joan Petit-Nens amb Càncer

Cartell de la 7a Festa-Torneig Amics Joan Petit Cartell de la 7a Festa-Torneig Amics Joan Petit

Durant tota la setmana s'organitzen a la ciutat activitats divulgatives sobre la malaltia i com afrontar-la. Es tracten, entre d'altres, qüestions com la nutrició i el tabaquisme

Avui dilluns comencen els actes de la 7a Festa-Torneig Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, que duraran tota aquesta setmana fins dissabte. Aquesta tarda la ciutat de Vilanova i la Geltrú es presentarà institucionalment com a seu amfitriona de l'esdeveniment. En els propers dies tindran lloc conferències i taules rodones al voltant de la malaltia en diversos punts de la ciutat. Dissabte el Pavelló Poliesportiu del Garraf acollirà la festa-torneig pròpiament, en què 400 nens i nenes d'arreu de Catalunya disputaran partits d'hoquei patins. 

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, presidirà aquesta tarda a les 19 h al Saló de Plens de l'Ajuntament la presentació de la ciutat com a seu de la 7a Festa-Torneig. Hi seran també el president de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, Joan Torner, i l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, en representació de la ciutat que va acollir el torneig l'any passat. L'acte d'aquesta tarda comptarà amb la participació de la companyia de l'Estaquirot Teatre, que són padrins d'aquesta setena edició. 

Durant la resta de la setmana se celebraran diversos actes de divulgació sobre el càncer i com afrontar-lo. Dimecres el doctor J. Sánchez de Toledo, Cap de la Unitat d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, oferirà una conferència sobre el càncer infantil. Serà a les 19 h a la Casa Olivella. Dijous a les 19 h al Centre Cívic La Geltrú es presentarà el llibre "Algun dia, Irina", de Rosa Maria Carbonell, que precedirà la taula rodona "Conviure amb el càncer". La moderarà la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Encarna Grifell, i comptarà amb la participació de membres de les unitats de Medicina Esportiva i de Dietètica i Nutrició de la Fundació Hospital Comarcal Sant Antoni Abat, de representants del grup d'autoajuda Marinada i del Laboratori de recerca del càncer de desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu. 

Divendres se celebraran dos actes més: el primer, a les 18 h al Centre Cívic La Geltrú, consistirà en una xerrada sobre nutrició i símptomes del pacient oncològic, a càrrec de la Unitat de Dietètica i Nutrició de la Fundació de l'Hospital Comarcal Sant Antoni Abat. El segon serà una conferència sobre tabaquisme pronunciada pel doctor Josep M. Ramon, cap del Servei de Medicina Preventiva i de la Unitat de Deshabituació Tabàquica de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Aquesta darrera xerrada serà a les 20 h a la sala polivalent del Complex de Futbol. Amb aquestes activitats s'arribarà a dissabte, en què uns 400 infants de 3 a 6 anys de clubs d'arreu de Catalunya es reuniran al Pavelló Poliesportiu del Garraf per disputar, en un ambient festiu, enfrontaments d'hoquei patins. Els partits s'iniciaran a les 15.30 h i tot plegat acabarà a les 18 h amb una festa de cloenda. 

La festa-torneig, que arriba ja a la setena edició, sorgeix de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer amb la finalitat d'assolir més sensibilització de la societat envers l'impacte d'aquesta malaltia en els infants i recollir recursos per a la investigació. La setena Festa-Torneig Amics Joan Petit-Nens amb Càncer compta amb el suport d'una cinquantena d'entitats i empreses, així com de persones populars de la ciutat com els actors Toni Albà i Sergi López. D'altra banda, tothom qui ho desitgi pot aportar donatius econòmics al compte corrent 2081 0008 41 3300062817. Tots els beneficis obtinguts es destinaran a la Unitat de Recerca Oncològica de l'Hospital Sant Joan de Déu. 

Notícia relacionada 21/11/2007
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00