Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/04/2015

Llibres, roses i bon temps per Sant Jordi

El centre de la ciutat s'ha omplert amb més de 150 parades             El centre de la ciutat s'ha omplert amb més de 150 parades

Un any més, la Diada de Sant Jordi ha lluït amb tot el seu esplendor a Vilanova, que s'ha omplert d'activitat

El sol ha acompanyat, també aquest 2015, la Diada de Sant Jordi a Vilanova. Roses i llibres han omplert carrers, i la rambla Principal ha tornat a ser el punt neuràlgic de la festa. Malgrat ser un dia laborable, són moltes les persones que han trobat un moment per passejar per la rambla aquest matí, i per comprar llibres i roses per regalar als éssers estimats.
Enguany hi ha més de 150 parades entre llibreries, floristeries i entitats de Vilanova i la Geltrú, com l'Associació de Pintors Aficionats que exposa les seves obres entre el carrer de Cubà i la cantonada amb la plaça de Gumà i Ferran, o la vintena de parades d'artesans de Vilanova i la Geltrú que ocupen l'espai de la plaça de les Neus.

La diada de Sant Jordi s'ha celebrat amb activitats culturals diverses, com la parada de la Xarxa d'Espais per la Llengua (XELL) davant del Teatre Principal, on a banda d'oferir informació es feia un concurs amb la col·laboració dels museus de la ciutat i Viu Comerç. Per segon any consecutiu, al vestíbul del Teatre Principal els col·laboradors de la XELL xiuxiuegen a qui ho vulgui poesies de diferents poetes i poetesses.

St Jordi xiuxiueig

També davant del Teatre Principal els Pabordes 2015 informen els visitants de les novetats que ja estan preparant per a aquesta Festa Major.
A la Biblioteca Víctor Balaguer, aquest matí s'hi ha fet una visita guiada. I les biblioteques municipals, la Joan Oliva i l'Armand Cardona, han mostrat les novetats de Sant Jordi, l'edició de la guia amb aquestes novetats, i els punts de llibre d'enguany. A més, amb motiu de Sant Jordi, la biblioteca Joan Oliva publica la guia de fons local comarcal. I la biblioteca Armand Cardona organitza el 6è concurs infantil de punts de llibre Sant Jordi 2015 fins al 30 d'abril.

A primera hora, de 10 a 12, la Masia d'en Cabanyes ha acollit un homenatge a la poesia: la IV Lectura compartida i encadenada de poemes de Manuel de Cabanyes i d'altres autors, organitzat pel Consell Comarcal del Garraf.

St Jordi masia Cabanyes

Un altre dels espais on la ciutadana ha trobat activitat és la plaça de la Vila, on hi havia les parades d'entitats com Òmnium Cultural, VNG per la Independència o l'ANC, que ha convidat els regidors que es presenten a les properes eleccions municipals a signar un compromís de lluitar per la independència en cas que surtin escollits.

St Jordi ANC

Un altre dels actes que ja s'ha convertit en tradició per Sant Jordi és la visita de l'Alcaldessa a una persona gran, usuària dels Amics de la Gent Gran. Eulàlia Colet ha rebut la visita de Neus Lloveras, acompanyada de la regidora Glòria García, que li han lliurat una rosa i un llibre i li han fet una estona de companyia.

St Jordi amics gent gran

Podeu veure totes les fotografies de la jornada en aquest àlbum

Encara en el marc de Sant Jordi, aquest dissabte 25 d'abril a les 19 h es farà la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi, organitzada per la Coordinadora Sardanista, a la plaça de les Neus.
I diumenge a les 12 h, diada castellera de Sant Jordi a la plaça de la Vila. Els Bordegassos de Vilanova estaran acompanyats per la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell en la primera gran cita de la temporada a Vilanova.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00