Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/05/2015

El 16 de maig torna la Nit dels Museus

La Nit dels Museus inclou programació musical      La Nit dels Museus inclou programació musical

Els cinc museus de la ciutat estaran oberts fins a la mitjanit, i ofereixen diverses activitats especials en motiu del Dia Internacional dels Museus

Una nit, cinc museus per visitar. Aquest és el lema de la Nit dels Museus a Vilanova i la Geltrú, que enguany se celebra dissabte 16 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus de dilluns 18 de maig.
El Centre d'Art Contemporani LA SALA, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya obriran un any més les seves portes de nit per celebrar conjuntament la Nit dels Museus. L'activitat està coordinada per la Regidoria de Cultura a través de l'Oficina de Patrimoni.

Els cinc museus de la ciutat s'afegeixen per tercer any consecutiu a aquesta iniciativa europea oferint una programació especial per a aquesta nit adreçada a tots els públics. A més, durant tot el cap de setmana, els museus ampliaran horaris i oferiran visites i activitats. Alguns dels museus també obriran dilluns 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.
La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa on participen més de 3.000 museus de 40 països amb l'objectiu de sensibilitzar el gran públic respecte al paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Programació musical
Durant la Nit dels Museus, tots els museus allargaran el seu horari habitual de tarda fins a les 00 h. La programació inclou a partir de les 20 h actuacions musicals a cada un dels museus gràcies a la col·laboració de les tres escoles de música de la ciutat: l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola MUSICÀREA.

Programació especial als museus de la ciutat
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, hi haurà programació especial dissabte 16, diumenge 17 i dilluns 18 de maig.
Destaquen al Centre d'Art Contemporani LA SALA les exposicions "Tupí or not Tupí" i "Conte va! Va de Contes!". A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició "Mirades a la col·lecció: Els mobles de Don Víctor", una visita comentada gratuïta a la col·lecció egípcia, o una visita comentada sobre l'arquitectura i la simbologia de l'edifici. Al Museu Romàntic Can Papiol hi haurà diverses visites concertades amb reserva prèvia, igual que al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, on també es farà un taller infantil. Finalment, al Museu del Ferrocarril de Catalunya es podran visitar diverses exposicions, gaudir d'una visita comentada gratuïta, de l'activitat ConteTREN! i d'una jornada de portes obertes dilluns 18 de maig.

Concurs
Les persones que visitin els cinc museus durant tot el cap de setmana entraran en el sorteig de 2 abonaments al Festival Vida, 2 xecs de 25 euros vàlids a les botigues de Viu Comerç, 10 entrades pel Cinema Bosc i 4 lots de llibres dels museus.
Per participar en el sorteig cal lliurar a la recepció d'un dels museus el programa que s'ha editat per difondre l'activitat, prèviament segellat per tots els centres. La butlleta es podrà recollir als museus de la ciutat o bé descarregar de les seves webs, i també es podrà trobar a l'Oficina de Turisme, les biblioteques i altres punts de la ciutat. Es podrà segellar i lliurar als museus durant tot el cap de setmana.
La Nit dels Museus tindrà seguiment al Twitter a través dels hashtags #nitmuseusvng i #DIM2015

Altres activitats
La Marxin de Vilanova se suma a les activitats programades dins el marc de la celebració del Dia Internacional del Museus.
Enguany se celebra el 10è aniversari de La Marxin de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Per commemorar aquest aniversari s'ha programat la II Trobada de marchings d'escoles de música de Catalunya, que tindrà lloc a Vilanova dissabte 16 de maig a partir de les 12 h. Cada marching band realitzarà un recorregut per la ciutat, i a les 12.45 h arribaran a la plaça de la Vila per fer una actuació conjunta. Des del Museu del Ferrocarril sortirà La Marxin, de Vilanova. Des de La Sala sortirà la Trenmarxing, d'Esparreguera. Des del Museu Can Papiol surten la Tarabanda i la Bandatard, de Taradell. I des del Museu Víctor Balaguer surt la Marching de Martorell.

Podeu consultar tota la programació de la Nit dels Museus i els horaris de cada museu aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00