Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2016

Dia Internacional de la Música a Vilanova i la Geltrú

Les activitats al voltant de la músicia comencen ja aquest dissabte a les biblioteques i al Círcol Catòlic  Les activitats al voltant de la músicia comencen ja aquest dissabte a les biblioteques i al Círcol Catòlic

Les escoles de música de la ciutat tornaran a sortir al carrer en motiu de la celebració del 21 de juny

Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la música al carrer, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant l'Auditori Eduard Toldrà i amb la complicitat i participació de les escoles de música de la ciutat, impulsa i coordina un any més un programa de concerts al voltant del Dia Internacional de la Música.

El Dia Internacional de la Música és una festa europea i internacional, que actualment se celebra en un centenar de països, cada 21 de juny, coincidint amb l'arribada de l'estiu i el bon temps.
Aquesta celebració no se centra en cap gènere ni cap compositor musical concret, sinó que és una festa popular i gratuïta, on el que es vol és treure la música al carrer i apropar-la a tothom.
Així doncs, els parcs, els carrers, les places i els patis són l'escenari d'aquesta festa que vol treure la música de les aules, auditoris i sales de concerts, creant un vincle entre la música i la ciutat.

Vilanova i la Geltrú, un any més, s'uneix a aquesta celebració, i com també ja és habitual ho fa a través de les escoles de música de la ciutat, que de forma desinteressada participen de la diada oferint breus concerts en diferents punts de la ciutat per mostrar els seus últims treballs.
Les biblioteques municipals s'afegeixen un any més a aquesta celebració, i també organitzen algunes activitats entorn el Dia Internacional de la Música.

Les activitats comencen aquest dissabte 18 de juny a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. A les 10.30 h es farà el taller familiar “Fem un instrument de corda”, adreçat a infants a partir de 6 anys. Les places son limitades i cal inscripció prèvia a la biblioteca. El preu és d'1€, i el material el facilitarà la biblioteca.

A les 12 del migdia es farà la presentació del llibre “100 coses que has de saber de l'òpera. Mites i llegendes de l'espectacle més gran de tots els temps”. Anirà a càrrec de Miquel Altadill, membre dels Amics de la Lírica, i dels autors del llibre David Puertas i Jaume Radigales.

Dissabte 18 a les 19 h i diumenge 19 a les 12 h, el Teatre Círcol Catòlic acollirà l'espectacle de l'Escola de Música Freqüències “Alícia 3.0, el musical”, de Jonathan Yukich. Basat en l'obra de Lewis Carroll Alícia al país de les meravelles, amb música de Bill Francoeur i lletres de Scott DeTurk. Traducció i adaptació de Laia Càrdenas i Xavier Balfegó.

Dimarts 21 de juny és el Dia Internacional de la Música, i a les 18 h començaran les actuacions en diferents punts de la rambla Principal: grups de saxos i quartet de clarinets de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat, Ukevandals de Musicàrea, conjunts de flautes de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat, i combos de Musicàrea.

També a les 6, a la plaça de les Cols, actuarà l'Orquestra Infantil de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat.

Al Castell de la Geltrú, a les 18 h, actuaran diversos conjunts de flautes de bec, com el del Conservatori de Badalona, el consort Pere Serra (orquestra amateur de flautes de bec de Catalunya), i el consort de flautes de bec de Vilanova i la Geltrú.
A dos quarts de vuit serà el torn del Guitarrísssimo de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat.

A la plaça de les Neus actuaran, a les 19 h, el Combo de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat, i a les 19.45 h la Latin Band, també de l'ECMMM.

Finalment, hi haurà dues cercaviles, que sortiran des de la plaça de les Neus i passaran pels carrers de Sant Gregori, Caputxins i Sant Sebastià fins a la plaça dels Carros. A les sis sortirà La Marxin, i a les set diversos instruments tradicionals, totes dues formacions de l'ECMMM.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00