Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2015

El Ple aprova demanar un préstec de sanejament per quasi dos milions d’euros

La Casa de la Festa comença a caminar amb la creació d’una comissió mixta

El Ple ordinari del mes desembre de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat, per via d'urgència, la contractació d'un préstec de sanejament per un import de 1.981.698,51 euros, amb l'objecte de sanejar el romanent de tresoreria per a despeses generals negatiu corresponent a la liquidació de l'exercici 2014. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots del govern (CiU i PSC), d'ERC i PP, el vot negatiu de C's i l'abstenció de la CUP i Som VNG. Per la seva banda, s'ha aprovat, amb l'abstenció de la CUP, la modificació conceptual del pressupost presentat al FEDER del Projecte El Far, Centre d'interpretació i acollida turística de Vilanova i la Geltrú.

També destaca el fet de l'aprovació unànime de la comissió mixta prevista en el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Privada Sant Antoni Abat, i els impulsors de la Comissió Centre de Cultural Popular i Tradicional "Casa de la Festa." Aquest punt va ser defensat per David Grau Mirabent, de l'Associació Casa de la Festa de Vilanova i la Geltrú.

A l'apartat de Serveis Viaris ha destacat el fet de l'aprovació, amb els vots a favor de CiU, PSC, C's i PP, en contra de la CUP i Som VNG i abstenció ERC, de l'expedient de contractació i l'obertura del procediment d'adjudicació per a la contractació dels serveis de manteniment de parc i jardins de la ciutat.

De les mocions destaca la presentada per ERC amb el suport de CiU i PSC, en suport als afectats de síndromes de sensibilització central, aprovada per unanimitat, i que va ser defensada per Núria Montagut Ardèvol de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia. També per unanimitat es van aprovar dues mocions molt similars, d'ERC i C's, per tal de demanar la implementació de la Llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La moció va ser defensada per Esther Nolla, de l'Associació Confraria Boters de Mar.

També es van aprovar, per unanimitat, les tres mocions de la CUP sobre la millora de la gestió dels residus municipals, per recuperar la gestió i la recaptació d'impostos, i per a la promoció del grafit artístic. La moció de Som VNG de suport a un referèndum als i les estudiants del sistema universitari català sobre l'aplicació del Decret 43/2015, es va aprovar per unanimitat. Som VNG no va voler participar a la votació de la moció de CiU i ERC, amb el suport de la CUP, de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya que va ser aprovada amb els vots a favor d'aquestes tres formacions, en contra de PSC i PP, mentre que C's i Som VNG es van absentar del Ple en aquesta votació.

Finalment les mocions del PSC, amb el suport de CiU, sobre la reforma horària, es va aprovar amb els vots a favor de tot els grups i l'abstenció de la CUP; mentre que la de defensa de la rebaixa de l'IVA cultural, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups i amb el vot en contra del PP
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00