Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/07/2016

Xarxa Oberta, concessionària de la Generalitat, millora el node de fibra òptica de VNG

El nucli de connexió de Neàpolis disposa des del juny de doble ruta d'accés

 Des de principis del mes de juny del 2016, el node de connexió de fibra òptica públic de Vilanova i la Geltrú ha millorat la qualitat incorporant una doble ruta d'accés. Aquest node pertany a la Generalitat de Catalunya i és gestionat per l'empresa Xarxa Oberta. L'increment de la robustesa de la connexió ha estat possible gràcies al desplegament de fibra òptica a través de la carretera C-15, que connecta Manresa amb VNG passant per diferents municipis.

Aquesta millora, a banda de fer més segures les connexions, ha de permetre també que puguin establir-se amb major facilitat sinergies econòmiques entre les empreses i institucions de les ciutats de l'arc metropolità de Barcelona que comprèn ciutats que van des de Mataró fins a VNG passant per Granollers i formant una potent corona industrial.

El nucli a Vilanova i la Geltrú està ubicat a Neàpolis. Xarxa Oberta és una empresa del grup Mediapro, que impulsa les comunicacions de gran amplada de banda a Catalunya. La redundància en la connexió permet baixar el nivell d'incidències i, per tant augmentar-ne la qualitat i la seguretat. En aquest sentit la regidora de noves tecnologies, Ariadna Llorens ha dit que "amb aquest pas, necessari atesa la importància del nostre nucli de població, Vilanova i la Geltrú ha passat a formar part del club de poblacions on les comunicacions públiques estan sòlidament establertes. Aquest gran avanç en la qualitat del servei permetrà que no caigui la connexió a internet encara que una de les línies pateixi una avaria i, per tant, tothom pugui seguir treballant amb normalitat".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00