Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2017

Es constitueix la Confraria de Pabordes i Pabordesses de Festa Major

Una vintena d'expabordes es van trobar al Museu Balaguer      Una vintena d'expabordes es van trobar al Museu Balaguer

L'objectiu és poder assessorar cada nou equip de Pabordia, i ser una eina de debat i reflexió permanent sobre la festa

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer va ser dimecres l'escenari de la constitució de la Confraria de Pabordesses i Pabordes de Festa Major.

Segons el document de Ple anomenat "Normes de funcionament de la Comissió de Festes", s'estableix la figura de les Pabordesses i Pabordes de Festa Major com la comissió ciutadana encarregada de l'organització de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus, conjuntament amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
En aquest mateix document figura la creació de la Confraria de Pabordesses i Pabordes, i es diu que en acabar el seu nomenament, passaran a formar part de la Confraria amb la funció d'explicar, assessorar, conduir i vetllar i, també, ser una eina de debat i reflexió permanent sobre la Festa Major.

Així, a la darrera trobada de Sant Miquel, que es fa anualment per brindar tots els pabordes i pabordesses antic i actuals, es va prendre el compromís de constituir la Confraria, per tal d'incorporar l'experiència i coneixement en aquest àmbit de la cultura popular i tradicional.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, va explicar dijous als presents que "La Confraria quedarà constituïda per acord de Ple, i d'aquesta manera, un nucli de les 140 persones que des de 1997 han organitzat la Festa, podran tirar endavant aquesta eina per a la millora de l'organització de la Festa Major".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00