Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2013

Sant Joan més tranquil que de costum

La valoració de la revetlla d'enguany és més positiva del previst La valoració de la revetlla d'enguany és més positiva del previst

La platja de Ribes Roges va arribar a concentrar unes 11 mil persones durant la Revetlla, quan altres anys s'havia arribat a les 40 mil. La Policia Local considera que l'alt consum d'alcohol entre els menors és la nota negativa de la revetlla

Els darrers anys la platja de Vilanova i la Geltrú s'havia convertit en un dels punts predilectes pels joves per celebrar la nit de Sant Joan. Una celebració multitudinària que no poques vegades acaba amb intoxicacions etíliques i altres incidents. Fins a 40.000 persones s'havien arribat a concentrar a la façana marítima de la ciutat. Per això la valoració d'enguany, en que l'afluència màxima al voltant de la platja de Ribes Roges va ser d'unes 11.000 persones, és positiva.
Segons els responsables locals de seguretat, la meteorologia o el fet que fos un cap de setmana llarg van contribuir a la moderada afluència de gent a la platja, tenint en compte que els darrers anys es movia entre 20 mil, 30 mil i 40 mil persones. També cal dir que darrerament l'oferta lúdica s'ha diversificat molt, i la majoria de municipis de la costa fan festes a la platja.

En roda de premsa, Francesc Sánchez, regidor de Salut, Convivència, Equitat i Seguretat i Protecció Ciutadana, ha explicat que "Va ser una nit tranquil·la, els xiringuitos van tancar a l'hora convinguda, els talls de trànsit es van fer tal i com s'havien previst, i els establiments de restauració van treballar sense problemes".
Així, els restauradors s'han mostrat satisfets per la permeabilitat del pas de vehicles de clients que volien gaudir d'una revetlla vora el mar, i els dispositius de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Creu Roja i servei de neteja van poder funcionar amb normalitat.

No obstant, la Policia Local va detenir 4 individus per agressions, i la Creu Roja va haver d'atendre 29 persones al llarg de la nit, la majoria per intoxicacions etíliques. 17 d'aquestes van ser traslladades a l'Hospital de Sant Antoni Abat. La majoria eren menors d'edat, el que suposa un toc d'alerta per Dionís Ginés, cap de la policia local i del Servei de Seguretat i Protecció Ciutadana: "La nota negativa és l'excessiu consum d'alcohol per part de menors. Considerem que els pares han d'intervenir en aquests casos, per això la Policia Local va avisar els pares dels menors que es van portar a Sant Antoni Abat".

Pel que fa a les tasques de neteja i recollida de la revetlla de Sant Joan, enguany destacava la bona imatge que oferien les platges a primera hora del servei de les 6h. Cal remarcar la important tasca dels 4 operaris que van estar netejant durant tota la nit, una novetat d'enguany que s'ha volgut provar després de l'èxit de la neteja contínua que es va fer durant les Comparses, i que va contribuir a que les platges es mantinguessin i estiguessin netes i a punt per al bany a les 7 del matí. El servei de neteja va haver de repassar alguns punts concrets on la revetlla va fer més impacte, com els voltants dels xiringuitos U i Dos, i també va concentrar els esforços per netejar el parc de Ribes Roges, on s'havia fet un concert, i altres places i jardins de la ciutat.
Durant la nit també es va intervenir per apagar un contenidor cremat al carrer del Dr. Zamenhof.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00