Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/09/2014

L'Associació Marinada instal·larà un punt d'informació a la rambla amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama

L'associació agrupa dones afectades per càncer de mama i es troba els dimecres al Centre Cívic La Geltrú

Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama, l'associació Marinada ha previst instal·lar una parada informativa els dies 18 i 19 d'octubre a la rambla Principal cantonada amb carrer de Cervantes. L'horari serà per al dissabte 18 de 10 a 20 h i per al diumenge 19 de 10 a 14 h. L'associació agrupa dones afectades per càncer de mama i compta amb una cinquantena de sòcies. 

L'agrupació ha previst que la batucada Taboo actuï davant la parada durant el matí de dissabte. A la tarda ho faran les Diablesses de la Geltrú.

Els serveis que presta l'associació estan directament relacionats amb les necessitats d'aquest col·lectiu, alhora que actua com a grup de suport, oferint un espai on les dones afectades puguin compartir experiències.

Entre aquests serveis destaquen: 

- Acollida: destinat a donar suport a les dones que estan en fase de diagnosi i tractament de càncer de mama que ho precisin. 

- Estiraments: a través del mètode Mézières es fan exercicis per corregir la postura i prevenir el linfedema del braç. Aquesta teràpia va a càrrec de d'un fisioterapeuta especialitzat. 

- Suport psicològic: compta amb el suport d'una psicòloga especialitzada. 

- Banc de perruques: aquest servei es va posar en funcionament l'any 2013 i és un servei que facilita, a través de préstecs gratuïts, pròtesi capil·lars a persones amb calvície provocada pel tractament de quiomioteràpia. El banc de perruques es nodreix de les donacions de persones afectades que posen a disposició del servei la seva perruca. D'aquesta manera, amb el tractament adient (cura, sanejament...) poden ser reutilitzades diverses vegades. Les donacions de perruques poden fer-se directament a l'associació, que està cada dimecres de 6 a 8 de la tarda al Centre Cívic La Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00