Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/05/2015

Els alumnes de secundària ballen al Teatre Principal

Els alumnes han estat assajant al Principal amb Lluís Pascual         Els alumnes han estat assajant al Principal amb Lluís Pascual

Dijous i divendres es podrà veure l'espectacle 'Tots dansen', el resultat d'un projecte pedagògic que ha fet el Principal en col·laboració amb el Mercat de les Flors

Amb l'objectiu d'apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona el projecte "Tots Dansen", adreçat a escoles d'ensenyament secundari. Aquest any s'hi ha adherit el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, a més del Teatre Monumental de Mataró, el Teatre Auditori de Granollers i el Teatre Principal d'Olot, amb el suport del consorci Transversal-Xarxa d'activitats culturals.

"Tots Dansen" s'articula mitjançant la formació al professorat d'educació secundària, a càrrec del coreògraf Toni Mira, de la companyia Nats Nus, i el ballarí de la ciutat al qual el Principal ha encarregat el projecte, Lluís Pascual. És una eina educativa pel professorat, però també és una vivència i una experiència positiva, tan personal com col·lectiva. El procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i del ballarí, dóna com a resultat final un espectacle de dansa contemporània.

Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb uns 160 alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Manuel de Cabanyes i de 1r de Batxillerat artístic de de l'IES Dolors Mallafré, han estat treballant gairebé mig any en aquest projecte. A finals de 2014 es va fer el treball del coreògraf Toni Mira amb el ballarí local Lluís Pascual, que va formar el professorat dels dos instituts a principis d'aquest 2015. Els darrers dos mesos, Lluís Pascual i el professorat han format els alumnes, que faran un assaig general davant els seus companys d'institut el migdia del dia de l'actuació.

L'espectacle es podrà veure dijous 7 i divendres 8 de maig, a les 21 h, al Teatre Principal. El preu de l'entrada és de 4 euros anticipada i 5 a taquilla. La podeu comprar a www.elprincipal.cat

Recursos escènics
En el marc d'aquesta temporada d'arts escèniques, la Regidoria de Cultura ha dissenyat tot un seguit de propostes que volen aportar un valor afegit a la temporada per tal que puguin exercir de plataforma per a la creació i la producció cultural local, i d'altra banda, esdevinguin un espai de formació. Els seus eixos són el coneixement, l'apropament a les obres i la interacció amb els artistes. Així, el "Tots Dansen" és un projecte amb un objectiu clarament pedagògic, que s'emmarca en tot un seguit de propostes pedagògiques que el Teatre Principal ha dissenyat per apropar les arts escèniques al públic jove.

Diumenge "Mirant mirades"
Aquest cap de setmana, l'escena vilanovina proposa una altra cita. A banda de la representació al Principal de "Les fades de la bella dorment" en el marc de la Fira Conte va! Va de contes, diumenge és el torn de la música. L'Auditori Eduard Toldrà acull l'espectacle "Mirant Mirades", de la soprano Assumpta Mateu, acompanyada d'una pianista excepcional, Anne Le Bozec.
El concert és una selecció de cançons de Schumann, Mahler, Strauss, Turnia i Toldrà escollides en funció del seu text i de l'atmosfera que creen, de manera que formen una unitat i construeixen un camí que ajuda a entrar més profundament en uns determinats sentiments i estats d'ànim, arribant a alguns punts culminants, tot seguint el tema de "la mirada".
A la primera part interpretaran cançons com les que Robert Schumann escrigué sobre poemes d'Elisabeth Kulmann. Una nena que parla amb una especial i colpidora clarividència de la vida i de la seva mort imminent. Amb una dolçor i senzillesa que corprenen. A la segona part els espectadors gaudiran de cançons com les que Richard Strauss escrigué sobre l'Ofèlia de Shakespeare. La bogeria, i, en ella, també, la colpidora clarividència.

Les entrades es poden adquirir a www.auditoritoldra.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00