Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2017

Els usuaris del servei prelaboral practiquen entrevistes de feina amb l'ADEPG

La sessió es va fer dijous a la seu de l'ADEPG     La sessió es va fer dijous a la seu de l'ADEPG

Deu persones beneficiàries del projecte prelaboral de Serveis Socials s'han pogut entrevistar amb 6 empreses associades a l'ADEPG en un format de 'speed-dating'

Fruit d'una col·laboració entre els Serveis Socials municipals i l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès (ADEPG), 10 usuaris i usuàries del Servei Prelaboral han fet una simulació d'entrevistes de selecció de personal amb 6 empreses de la comarca associades a l'ADEPG: l'hotel Dolce Sitges, l'empresa de tancament d'aluminis Codmar, Sia Biosca de material per a la llar, Marlex-Human capital de selecció de personal, la Clínica Dental del Vinyet, i la mateixa ADEPG.

L'objectiu és posar en contacte aquestes persones que busquen feina amb empresaris, a través d'entrevistes de 3 minuts de durada. Sota el títol "3 minuts, una oportunitat!", es dóna l'oportunitat als usuaris de tenir un contacte directe amb el món empresarial, posant en pràctica les capacitats i habilitats apreses al Servei Prelaboral.
Taller prelaboral ADEPG petita
Aquest projecte està dirigit a persones aturades usuàries de Serveis Socials, i ajuda a donar confiança a les persones que busquen feina. Durant el 2016 el Servei Prelaboral va atendre un total de 464 persones. amb especials dificultats socials per a la inserció al món laboral, que han pogut fer accions grupals en format de taller i accions individuals, per orientar-los laboralment i fomentar habilitats socials, motivació, confiança, i oferir-los el coneixement de les eines que faciliten la inserció laboral.

L'objectiu és facilitar la inserció sociolaboral a les persones amb risc d'exclusió social, i el projecte està subvencionat pel SOC, Servei d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

La iniciativa, que s'ha experimentat amb l'ADEPG per segona vegada en un any, és productiva per ambdues parts: l'empresa coneix persones que, tot i haver tingut dificultats per trobar feina, han rebut assessorament per tal d'estar oberts a treballar en una empresa; i les persones ateses al Servei tenen l'oportunitat de posar en pràctica les habilitats adquirides i de "vendre's" a una empresa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00