Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/09/2014

L'Ajuntament ha demanat la revisió cadastral per l'any vinent

Gerard Figueras, Francesc Sánchez, Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo Gerard Figueras, Francesc Sánchez, Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo

Neus Lloveras vol "justícia tributària" i que els valors del cadastre s'ajustin als valors de mercat

L'Ajuntament ha demanat a la Gerencia Regional del Cadastre la revisió cadastral a Vilanova i la Geltrú. L'objectiu d'aquesta petició és poder regular els valors actuals dels immobles fruit de la revisió de l'any 2005 i que el govern considera "desproporcionats".

Neus Lloveras va recordar que en l'anterior revisió la valoració dels immobles "de mitjana es va triplicar" i el que pertoca per regularitzar aquesta situació "és revisar, perquè estan molt i molt desfasats". L'alcaldessa va explicar que es busca "justícia tributària, que els valors s'ajustin als valors de mercat actuals".

Pel regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, hi ha "la necessitat de corregir aquest valors després de 10 anys d'anar fent canvis parcials". Gargallo també va posar de relleu que els valors cadastrals, a part de servir per determinar l'Impost de Béns Immobles, l'IBI, també serveixen per calcular molts d'altres impostos com l'IRPF, l'Impost sobre el Patrimoni, Successions, Donacions, Plusvàlua...

El regidor president de la Comissió Informativa de Serveis a les Persones, Francesc Sánchez, va fer memòria i va recordar que "l'any 2005 CiU ja va fer campanya en contra perquè la revisió ens va semblar desproporcionada, fins i tot vam recórrer als tribunals".

Els efectes de la revisió cadastral del 2005 es van començar a aplicar en l'IBI a la ciutat a partir de l'any 2006. L'Ajuntament disposa d'un període de 10 anys per aplicar els nous valors. "El que s'ha anat fent son mesures perquè l'impacte fos mínim, mesures per amortir" va dir l'alcaldessa.

L'Ajuntament ara resta a l'espera de la resposta de l'oficina del Cadastre sobre la petició de revisió.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00