Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2016

La Camerata Eduard Toldrà porta L'Heroica de Beethoven

La Camerata en un assaig aquest matí a l'Auditori amb Guerassim Voronko   La Camerata en un assaig aquest matí a l'Auditori amb Guerassim Voronkov

Diumenge la Camerata s'amplia per ser tota una orquestra simfònica, i porta a l'Auditori una gran producció, sota la direcció de Guerassim Voronkov

La temporada d'arts escèniques s'estrena a l'Auditori Eduard Toldrà diumenge amb una gran producció. I és que la Camerata Eduard Toldrà, orquestra estable, resident a l'Auditori Eduard Toldrà, creix considerablement per convertir-se en tota una orquestra simfònica, i oferir al públic una de les obres més emblemàtiques de la música universal. I és que interpretaran ni més ni menys que la Tercera simfonia de Beethoven, coneguda com L'Heroica de Ludwig Van Beethoven: una veritable fita, no tan sols en la producció del seu autor, sinó de tota la història de la música. Beethoven s'allunyava per primer cop dels models clàssics que havien establert tant Haydn com Mozart. El romanticisme esdevenia so.

El concert començarà a les 19 h, i es poden comprar les entrades a www.auditoritoldra.cat

El director Guerassim Voronkov es posa de nou al capdavant de l'ampliada Camerata Eduard Toldrà, per tal d'afrontar un programa molt especial. A la primera part del concert es podrà escoltar la Simfonia 98 de Haydn, una de les dotze Simfonies Londres que el compositor -que va ser mestre i precursor de Beethoven- va escriure en la seva etapa londinenca. I no serà fins a la segona part que els espectadors podran gaudir de l'Heroica.

En l'acte de presentació de la temporada d'arts escèniques i visuals, Marijó Riba, en representació de la Camerata, explicava que "és un honor poder oferir una producció com aquesta a casa, i amb professionals del territori. I això ha estat possible gràcies al suport de l'Ajuntament, i també de l'esponsorització privada".

D'altra banda dijous vinent, dia 13, havien de començar les sessions del Parlem de música. Però aquesta sessió, amb Miquel Bernadó, s'ha ajornat fins al dijous 27 d'octubre, quan parlarà de la figura de Nikolaus Harnoncourt.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00