Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/04/2016

Concurs infantil sobre Tintin a la Joan Oliva

La sala infantil de la biblioteca acull aquests dies un racó de Tintin   La sala infantil de la biblioteca acull aquests dies un racó de Tintin

El concurs s'obre amb motiu de Sant Jordi, i promou la lectura dels famosos còmics d'Hergé

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la biblioteca Joan Oliva i Milà posa en marxa el concurs infantil “Ets tintinòleg?”, en el qual podran participar nois i noies de 9 a 14 anys. L'activitat consisteix en llegir còmics de Tintin i contestar correctament el major nombre de respostes possible.
Per cada llibre que agafin en préstec, els participants rebran una butlleta amb les preguntes corresponents. Entre totes les respostes correctes se sortejarà un lot de productes de Tintin. S'hi podrà participar fins al dimarts 7 de juny. Amb motiu del concurs, la biblioteca Joan Oliva ha preparat a partir d'aquesta setmana un racó de Tintin a la seva sala infantil, amb sorpreses que caldrà descobrir.

El personatge creat per Hergé és un jove i famós reporter que, conduït per la seva gran curiositat, viatja per tot el món i viu grans aventures, sempre en companyia del seu gos Milú, de raça fox-terrier de color blanc, que és el seu company inseparable. Curiós i astut com el seu amo, en ocasions li ha estat de gran ajuda, i fins i tot li ha salvat la vida. Els altres personatges que acompanyen Tintin en les seves aventures són Dupond i Dupont, Capità Haddock, Rastapopoulus, Blanca Castafiore, el professor Silvestre Tornassol, el majordom Néstor, o l'agent d'assegurances Serafí Llantió.
Hergé va batejar el seu personatge inspirant-se en l'àlbum de Benjamin Rabier anomenat Tintin Lutin, que va aparèixer a l'any 1897, i la vestimenta de Tintin es va basar en la d'un altre personatge conegut com a Onèssim. Pel que fa a la seva personalitat, Tintin es pot considerar com el descendent de Totor, un precedent creat per Hergé fa pràcticament noranta anys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00