Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/06/2010

Bona acollida dels 'batejos de mar'

Més de 150 persones han provat a VNG quatre tipus diferents de navegació

Les jornades d'introducció a les activitats nàutiques que s'han celebrat aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú han comptat amb la participació de 153 persones. Es van poder provar quatre tipus de navegació diferents: amb llanxa motora, amb vela lleugera, amb caiac i amb veler. La iniciativa ha estat de les empreses Aspesisyatchs, Naitseil i Rocroi, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat.

L'activitat més demandada va ser la navegació amb veler. Es van organitzar set sortides per a nou persones cadascuna, acompanyats pel patró. Es tractava d'aproximar-se al món de la vela esportiva i els participants fins i tot van poder practicar maniobres. D'altra banda, 48 persones van provar la navegació amb llanxa motora entre dissabte i diumenge. L'activitat consistia en una sortida de 45 minuts amb una petita embarcació pilotada pels mateixos participants, ja que no es necessitava titulació.

Els batejos de caiac van comptar amb 17 persones, que primer van rebre formació tècnica bàsica i després van realitzar una sortida pel davant de la façana marítima des de Ribes Roges. Finalment, 25 persones van voler iniciar-se a la vela lleugera, amb introducció teòrica del vocabulari nàutic específic i sortida a navegar. La major part de les persones que han pres part als batejos han estat vilanovines, tot i que també hi ha hagut públic de Vilafranca del Penedès, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Igualada i el Vendrell, i de països com el Regne Unit o Suïssa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00