Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/11/2015

Nou racó per als amants de les labors i les manualitats a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Així s'identifica el racó 'Fet a mà'    Així s'identifica el racó 'Fet a mà'

Coincidint amb la celebració L'Hospitalet de la fira de manualitats Creativa, la biblioteca presenta un nou centre d'interès per a tots aquells apassionats de la costura, les labors o les manualitats

La biblioteca municipal Armand Cardona Torrandell ha inaugurat el racó “Fet a mà”, on els amants de les manualitats trobaran tots els llibres sobre costura, labors com ganxet, punt de mitja o patchwork, manualitats com papiroflèxia, scrapbooking, bijuteria, nines, etc. També s'han incorporat a aquest centre d'interès els llibres sobre decoració i interiorisme. Els documents van identificats amb un pictograma i estan endreçats segons aquests temes.
A banda de llibres, la biblioteca disposa de moltes revistes que complementen aquest fons i que tracten temes de costura, patchwork, labors, bricolatge o decoració.

Per inaugurar oficialment aquest nou espai, la Cardona ha organitzat una activitat per als més petits de la casa: dissabte 28 de novembre a les 10.30 h s'hi farà el taller “Una targeta de Nadal original”, a càrrec de Mariona Cardona. La Mariona és una apassionada de l'scrapbook i de tot allò ‘Fet a mà'. També és mare de dos nens, i va unir aquestes passions al llibre “Taller de Scrapbook amb nens” publicat per l'editorial Larousse. L'activitat està adreçada a infants a partir de 5 anys. Les places són limitades i cal inscripció prèvia per parella (un adult i un infant) a la Biblioteca a partir del 9 de novembre. El cost del taller és d'un euro i mig, ja que el material el facilita la biblioteca.

El “fes-ho tu mateix”, més conegut amb les inicials DIY (Do It Yourself), és la pràctica de la fabricació o reparació de coses per un mateix, de manera que s'estalvien diners, s'entreté i s'aprèn alhora. El que va començar com un moviment contracultural, és avui una nova tendència i fins i tot en parlen a les revistes de moda. De sobte, dones joves amb professions lliberals, i alguns homes també, se senten atrets per les manualitats domèstiques més tradicionals com ara la jardineria, la cuina, el bricolatge o la costura. ¿Per què comprar-se un jersei quan se'l pot fer un mateix? Doncs és més ecològic, pot ser més barat i, sobretot, és únic i exclusiu.
Després de detectar un interès creixent dels usuaris per aquest tipus de material, la biblioteca ha decidit agrupar tot el fons existent a l'equipament i oferir-lo en un espai destacat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00