Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2016

Xerrada sobre els espais de la memòria

La xerrada la farà Vicenç Carbonell, que recentment ha estat guardonat amb el Diploma de la Ciutat       La xerrada la farà Vicenç Carbonell, que recentment ha estat guardonat amb el Diploma de la Ciutat

La toponímia, els monuments i els llocs d'interès de Vilanova i la Geltrú són els protagonistes de la nova guia de lectura i de la xerrada de dijous vinent a la biblioteca Joan Oliva

Dijous vinent, 29 de setembre, la biblioteca Joan Oliva acollirà la xerrada "Amb V de Vilanova: Els espais de la memòria", a càrrec de Vicenç Carbonell, coneixedor de la toponímia local i guardonat recentment amb el Diploma de la Ciutat. La xerrada es farà a les 20 h i comptarà amb la presentació de Rafael Mestres, director de l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Vicenç Carbonell i Virella va ser pèrit industrial i es va dedicar a la toponímia per vocació. Ha estat durant molts anys realitzant l'estudi del territori del Garraf i el Penedès, recollint i catalogant milers de fitxes de noms de lloc. També ha compartit la seva afició per l'excursionisme amb el seu oncle, Joan Virella i Bloda, escriptor de l'obra Visions geogràfiques del Penedès.

Els espais de memòria són indrets on es relaciona i es fomenta la reflexió sobre la memòria i el patrimoni. Mitjançant diversos noms de lloc del territori es farà un recorregut pel patrimoni de Vilanova i la Geltrú, com les masies, castells, torres, fondals, torrents, sínies, molins, muntanyes o camins. Aquesta xerrada s'ha organitzat amb motiu de l'edició de la Guia de lectura “Espais de la memòria-Amb V de Vilanova V”, i de la Viquimarató fotogràfica que es farà a monuments i llocs d'interès dissabte 1 d'octubre. La sortida es farà a les 10 del matí des de la biblioteca Joan Oliva i Milà.
La Viquimarató fotogràfica està organitzada per les biblioteques de la ciutat, amb l'objectiu de completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d'Interès Local (BCIL) de Vilanova i la Geltrú. L'activitat s'adreça a persones de totes les edats amb ganes de caminar i que els agradi fer fotografies, ja que la participació es pot fer en família, sol i/o acompanyat.


Més informació: Amb V de Vilanova

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00