Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/02/2017

Segona sessió del V cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis

La història de Sophie Scholl va mereixer una nominació als Òscar     La història de Sophie Scholl va mereixer una nominació als Òscar

'Sophia Scholl, els últims dies' es podrà veure dijous 2 de març al Teatre Principal, en el marc del Projecte Buchenwald

Dijous 2 de març arriba la segona sessió cinematogràfica sobre la deportació als camps de concentració, amb la finalitat de sensibilitzar sobre el feixisme i recuperar la memòria històrica.
En el marc del Projecte Buchenwald, l'Amical de Mauthausen i altres entitats aplegades en el projecte porten al Teatre Principal de Vilanova aquestes sessions de cinema.
Així, a les 7 de la tarda es podrà veure "Sophie Scholl: Els Últims Dies", una pel·lícula de Marc Rothemund que descriu la historia d'un grup de joves universitaris a Munich el 1943, que recorren a la resistència passiva com a única solució per enfrontar-se als nazis. Neix així La Rosa Blanca, un moviment amb un sol propòsit: la caiguda del Tercer Reich.
Sophie Scholl, l'única noia del grup, és detinguda juntament amb el seu germà mentre distribuïen pamflets a la facultat. Durant els dies següents serà sotmesa a un dur interrogatori que acabarà convertint-se en un duel psicològic amb l'oficial Mohr.
Basada en la història real dels germans Scholl, activistes contra el nazisme, va ser nominada als Òscar com a millor pel·lícula estrangera el 2006.

Actualment "La Rosa Blanca" és sinònim de lluita per la llibertat, i molts carrers, parcs, avingudes i escoles d'Alemanya porten el nom dels germans Scholl.

Més informació aquí
I aquí


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00