Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2013

Una jornada sobre turisme al Penedès planteja els avantatges de promocionar-se conjuntament

La jornada va tenir lloc al Celler Forum Augustus  La jornada va tenir lloc al Celler Forum Augustus

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va defensar la necessitat de detectar en què es complementen les quatre comarques i potenciar-ho

La sessió El turisme, nexe del territori penedesenc, organitzada per la Fundació Pro Penedès, va tenir lloc dimarts al matí al Vendrell, amb la participació dels alcaldes de les capitals de comarca del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, a més a més de la subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat, Carme Rubió. També s'hi havia previst la presència de l'alcalde d'Igualada, entenent que l'Anoia completa el nord de l'àmbit Penedès.

En la jornada es va voler posar sobre la taula les possibilitats d'actuar conjuntament en les polítiques turístiques. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va defensar la necessitat de potenciar la singularitat, "buscar allò que diferencia el territori penedesenc respecte d'altres i promocionar-ho". En aquest sentit, durant el matí es va apuntar que són excepcionals els indrets del país que sumin patrimonis de paisatge, cultura, platja i vi, com és el cas del Penedès. En aquesta línia, l'alcaldessa vilanovina proposava identificar allò en què es complementen cada comarca penedesenca, per tal de combinar una oferta més atractiva per al públic.

En la seva intervenció, Neus Lloveras va encoratjar les administracions a tenir una actitud "més humil" a l'hora d'afavorir la implicació del sector privat en les iniciatives de promoció del turisme. Segons l'alcaldessa, les administracions "no tenim la veritat absoluta, per saber el que cal fer hem de tenir contacte directe amb la ciutadania, en aquest cas amb els actors del sector i els professionals". En aquest sentit, va advocar per "una manera de fer política diferent, més facilitadora, més propera" dels ens públics.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, va fer notar com a deures del sector públic la necessitat de creure's l'àmbit Penedès i d'ordenar l'oferta existent en tot el territori, mentre que Benet Jané, alcalde del Vendrell, va manifestar que cal estar preparats per atendre els nous mercats del turisme. Al final es va obrir el torn de paraules del públic, entre els quals hi havia representants d'empreses i entitats de les quatre comarques, així com d'altres administracions, alcaldes de diversos municipis i membres de consells comarcals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00