Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/11/2015

Inaugurats els cursos de català del Servei de Català del Garraf i de VNG

La celebració va comptar amb una seixantena d'assistents   La celebració va comptar amb una seixantena d'assistents

L'acte, que també va servir per donar el tret de sortida al programa Voluntariat per la llengua, es va fer al local de la companyia L'Estaquirot, que va oferir una visita al seu taller de titelles

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Teresa Llorens, va assistir dijous a l'acte d'inici dels cursos de català del primer quadrimestre del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú. Un acte que també va servir per presentar una nova edició del programa Voluntariat per la Llengua, on els voluntaris i els aprenents de català es convertiran en parelles lingüístiques i dedicaran una hora a la setmana, durant 10 hores, a conversar en català.

Una seixantena de persones van assistir a aquesta celebració. La primera part de l'acte es va fer al Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, on una vintena de parelles es van conèixer per donar el tret de sortida a les seves converses. La coordinadora del programa, Queti Vinyals, els va donar algunes recomanacions per al bon funcionament de les trobades.

Un cop finalitzada aquesta presentació de les parelles, es van incorporar al grup alumnes de diferents cursos i personal del Servei, i tots plegats es van dirigir al taller de la companyia L'Estaquirot, al carrer de Ca l'Escoda, on els esperaven la Núria, l'Olga i el Bertu, els components de L'Estaquirot, que els van oferir una visita guiada per l'exposició sobre la història dels titelles i el procés de creació d'un espectacle.

No tothom és conscient del temps que cal per muntar una de les seves obres i tots els passos que cal fer fins arribar al final. Es necessita un munt de creativitat, imaginació i coneixement de la tècnica, qualitats que a ells i als seus col·laboradors no els falten. També van mostrar la facilitat amb què, amb materials molt senzills i en un tres i no res, construeixen un titella i el comencen a fer moure. Al taller el grup va poder observar de prop la gran diversitat d'eines que s'hi fan servir i els titelles que hi tenen exposats.

Per acabar l'acte, i acompanyada per la responsable del Servei de Català Isabel Julià, la regidora de Cultura va felicitar els alumnes pel seu interès per la nostra llengua i pel desig de conèixer-la cada cop millor i tots junts van brindar amb cava pel nou curs que ha començat.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00