Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/06/2013

Tot a punt per al Recapte d'Aliments d'aquest cap de setmana

Els ciutadans i ciutadanes de VNG podran comprar els productes en 17 supermercats de la ciutat i deixar-los allà mateix    Els ciutadans i ciutadanes de VNG podran comprar els productes en 17 supermercats de la ciutat i deixar-los allà mateix

La Mesa d'Entitats Socials i la Regidoria de Serveis Socials ja tenen el voluntariat necessari a punt per al Recapte d'Aliments per a les famílies de la ciutat que ho necessiten

17 supermercats de la ciutat s'han sumat a la iniciativa de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú per recaptar aliments per al Banc de Queviures que gestionen Càritas i Creu Roja.

Tothom qui vulgui col·laborar amb la recollida solidària d'aliments aquest cap de setmana pot comprar i donar els aliments als voluntaris que estaran ubicats a tots els supermercats Condis (5 establiments), Caprabo (3 establiments), JR (5 establiments), Bon Preu (2), un Simply i un Lidl de la ciutat. En canvi, no han volgut participar en la campanya els supermercats Dia i Mercadona.

Durant els darrers dies s'ha fet una important campanya de captació de voluntaris, ja que es necessiten prop de 400 persones per gestionar la recollida als diferents supermercats per torns. Per acabar de cobrir aquest nombre, s'ha fet una crida als voluntaris dels Special Olympics del passat mes d'octubre a la ciutat, i s'ha rebut molt bona resposta.
A banda, els vehicles de la brigada de l'Ajuntament col·laboraran en la recollida, i han estat moltes les entitats i associacions de VNG que han treballat per cercar voluntaris. A Càritas, per exemple, alguns dels propis usuaris del servei del Banc de Queviures i del projecte d'habitatge social estaran fent tasques de voluntariat als supermercats i al magatzem rebent els aliments.

Mentrestant, aquesta setmana s'ha portat tota l'operativa (caixes, graelles per poder fer el recompte,...) a cada supermercat, on s'ha penjat cartells informatius a les portes d'entrada. Totes les entitats de la Mesa han col·laborat també penjant cartells que anuncien la campanya per la ciutat i als centres cívics.

Els aliments que es necessiten

Els aliments bàsics que demana el Banc de Queviures i que els ciutadans poden aportar divendres a la tarda i dissabte durant tot el dia són: oli, arròs, pasta, sucre, llegum cuit o cru, conserves de peix, tomàquet, cacau en pols, galetes, cereals, llet o melmelada.

La necessitat del recapte

El 2012 a través del Banc de Queviures es van atendre 801 nuclis familiars, que conformen un total de 2.304 persones, i es van repartir 12.444 lots d'aliments bàsics, amb l'objectiu d'ajudar a les necessitats alimentàries d'aquestes famílies.

Per això s'està treballant intensament amb les entitats de la ciutat i juntament amb la Fundació Banc dels Aliments en l'obtenció de majors recursos en queviures a través de recaptes, aportacions de menjar per part de participants a actes esportius o culturals, donacions d'empreses, centres educatius, gremis, associacions, grups de treballadors, o altres formes innovadores en coordinació amb mercats i supermercats de la ciutat, com aquest recapte que es fa divendres tarda i dissabte durant tot el dia amb l'objectiu d'aconseguir omplir el rebost del Banc de Queviures de la nostra ciutat i tenir producte garantit per aproximadament 2 mesos de distribució. Cal recordar que els dos darrers recaptes organitzats a la ciutat van recollir 10 i 19 tones d'aliments respectivament. El segon recapte va coincidir amb el Gran Recapte que organitzava la Fundació Banc dels Aliments a tot Catalunya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00