Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/05/2013

L'Ajuntament intervé la concessió de la piscina per garantir les obres de reparació

La piscina estarà tancada per obres a partir del 30 de juny   La piscina estarà tancada per obres a partir del 30 de juny

Després de mesos de negociació amb l'empresa, el Ple aprova assumir parcialment la gestió per assegurar el servei

El ple de l'Ajuntament va aprovar dilluns per unanimitat la intervenció de la concessió de la piscina municipal. L'objectiu d'aquesta intervenció es poder dur a terme les obres de reparació necessàries en el termini previst, garantir la viabilitat econòmica de la instal·lació i vetllar per la qualitat del servei.

La regidora d'Esports, Blanca Albà, ha explicat que, després de la publicació en els mitjans de comunicació de les imatges de la piscina apuntalada, cal explicar que no hi ha ni hi ha hagut mai cap perill ni pels usuaris ni pels treballadors.

Albà ha fet memòria i ha recordat que l'any 2004 "ja es van detectar aquests problemes i es va fer una concessió per la remodelació i ampliació de la instal·lació i el que va passar és que no es va remodelar en la seva totalitat." La regidora d'Esports considera que "no s'hauria hagut de permetre la inauguració de l'obra sense haver fet les millores. L'anterior govern va prioritzar l'auditori i centres cívics abans que les obres de la piscina."

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat la intervenció dient que "estem fent allò que pensem que fa temps calia haver fet, perquè la piscina és un servei bàsic."

Els tècnics consideren que la piscina del carrer de Josep Coroleu és una estructura que ha estat sotmesa a un procés de degradació durant els 25 anys que té de vida, causat pels elements químics de tractament de l'aigua i les altes temperatures. El cap de Projectes Urbanístics i Paisatge, Jordi Miralles, ha explicat que cal dur a terme la "substitució dels forjats i dels elements que els suporten, així com fer el reforç del canal de desbordament que envolta els dos vasos." 

Roda de premsa piscinaBlanca Albà, Glòria Garcia, Neus Lloveras i Jordi Miralles.

Les obres que s'han de dur a terme tindran una durada aproximada de 6 mesos. Els tècnics municipals contemplen la possibilitat que, un cop s'iniciï la reparació s'hagi d'ampliar l'abast de l'actuació. "No podem fer la diagnosi completa fins que no iniciem la intervenció" ha dit Miralles, "ara no podem confirmar si el vas aguantarà".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat i de transparència. "Si no es necessari no intervindrem al vas perquè els diners que avancem eren els que havien arribat per fer altres intervencions a la ciutat, però si fa falta, es farà".

Les converses amb l'empresa concessionària per tal que executi les obres fa mesos que estan en marxa. La regidora d'Esports destaca que fa molts mesos que es treballa en aquesta línia i "l'informe tècnic és de desembre de 2012." 

L'11 d'abril l'alcaldia va fer un requeriment a la concessió perquè presentés el projecte d'obres. Com que l'empresa considera que no s'ha de fer càrrec del cost de la reparació, l'Ajuntament va iniciar els tràmits per a la intervenció de la concessió. Malgrat això, la voluntat del Govern és seguir treballant conjuntament amb l'empresa.

La previsió és tancar la piscina el 30 de juny i reobrir-la el gener de 2014. Mentre durin les obres, als abonats de la instal·lació se'ls donarà totes les facilitats per continuar fent esport al Parc del Garraf.

Respecte els treballadors, s'està estudiant amb els representants dels mateixos la possibilitat d'aplicar un ERO temporal, ajustat a la durada de les obres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00