Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2016

El govern municipal celebra l'aprovació de punts transcendentals per la ciutat en el Ple d'ahir

Així mateix, lamenta 'afirmacions injustes i falses' del grup municipal de la CUP

El govern municipal considera que el Ple celebrat ahir va ser "transcendental i amb qüestions importantíssimes per al futur de la ciutat." El regidor portaveu, Juan Luís Ruiz, ha destacat l'aprovació de les modificacions en la planificació sobre l'Eixample Nord, l'ampliació del contracte de neteja o la nova contractació del servei de jardineria, entre els punts més destacats.

En aquest sentit, l'alcaldessa Neus Lloveras s'ha referit especialment a la modificació de l'ordenança de soroll, realitzada "amb una velocitat extraordinària", per facilitar una millor compatibilitat entre la celebració de festivals i concerts a l'aire lliure i el descans dels veïns. Sobre aquesta qüestió, l'alcaldessa ha recordat també que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està col·laborant amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, per a l'elaboració de la nova llei del Parlament de Catalunya sobre la celebració de festivals. Així mateix, ha volgut agraït la col·laboració de les entitats organitzadores.

D'altra banda, els representants del govern municipal han lamentat algunes afirmacions fetes pel grup municipal de la CUP ahir en el Ple. El portaveu del govern, Juan Luís Ruiz s'ha referit a "afirmacions i actituds de la CUP que ens varen acusar de no tenir valentia política. Aquestes afirmacions són totalment injustes i ho demostra el fet que aquest govern té el pressupost i les ordenances aprovades, hem presentat un Pla d'Actuació Municipal, hem aprovat solucions a la situació generada per la sentència del TSJC, hem trobat solucions que garanteixen i la celebració de festivals a la ciutat, hem licitat un nou servei de jardineria, hem iniciat la solució definitiva per salvar platja Llarga, s'ha ampliat el contracte de la neteja viària, i tots els punts que precisen de majoria absoluta per a ser aprovats, ho han estat amb més de tretze vots"

Juan Luís Ruiz ha destacat també que "som un govern en minoria, però som un govern fort i estable. Som un govern que hem demostrat capacitat de diàleg, consens i acord amb tots aquells grups que dialoguen, consensuen i acorden, però és impossible fer-ho amb qui es nega permanentment. El que no és valentia política és quedar-se en aquesta zona de confort on està instal•lada la CUP. Tot i que tenen capacitat d'arribar a acords, prefereixen la negació permanent."

En la mateixa línia, Neus Lloveras lamenta que una part de l'oposició "busqui la notícia i el titular mitjançant l'atac." L'alcaldessa considera que ahir es van fer "acusacions molt greus" contra el govern i ha manifestat la seva preocupació pels canvis que s'estan produint en el Ple, "que sempre havien estat responsables i cordials." En aquest sentit, ha anunciat que el govern convocarà els grups municipals per parlar i reorientar la situació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00