Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2014

Ajuntament i Estació Nàutica reben a Brussel·les el reconeixement del Turisme Nàutic Sostenible

Vilanova i la Geltrú vol participar en les decisions de les estratègies turístiques de la UE

La seu del Parlament Europeu a Brussel·les va ser l'escenari que ahir va acollir la ratificació del Manifest Europeu pel Turisme Nàutic Sostenible. Aquest manifest pretén establir les bases del reconeixement del turisme nàutic com a focus important dins el panorama turístic europeu. Els ajuntaments signants van adquirir el compromís d'impulsar un model de creixement innovador, sostenible i competitiu. Aquest model de desenvolupament econòmic vol posar els fonaments sobre els que edificar el futur turístic dels diferents municipis. En aquest sentit les Estacions Nàutiques entren a decidir les estratègies de desenvolupament turístic de la Unió Europea, i es possibilita l'obertura de línies de finançament per a projectes directes d'empreses privades i de l'administració pública.

Aquest acte, va comptar amb la pràctica totalitat de representants de les Estacions Nàutiques de l'estat espanyol i França que encapçalen el projecte. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras; i el president de l'Estació Nàutica de Vilanova, Carlos Díaz van rebre el diploma que acredita l'Estació vilanovina com una de les capdavanteres en aquest projecte, a més de ser una de les seves impulsores. Per Carlos Díaz, l'acte d'ahir a Brussel·les va servir "per deixar constància del poder de la marca Estacions Nàutiques i possibilita que la nostra destinació sigui reconeguda i complimentada com a destí de qualitat arreu Europa. Una distinció que fa que el valor afegit de la nostra destinació sigui encara més potent."

L'acte va estar presidit per Ramon Luís Valcárcel, president del Comitè de les Regions; Joan Campolier, president de la Federació Europea de Destinacions de Turisme Nàutic; Maria Damanaki, Comissària Assumptes Marítims i Pesca; i Bernard Faucon, vicepresident de la Federació Europea de Destinacions de Turisme Nàutic
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00