Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/05/2013

La liquidació de 2012 dóna un resultat positiu pels efectes del crèdit ICO

 El ple del mes de maig va aprovar la liquidació de 2012  El ple del mes de maig va aprovar la liquidació de 2012

L'Ajuntament tanca el 2012 amb un romanent de 1,8 milions d'euros conseqüència del crèdit obligat per pagar proveïdors

El ple de l'Ajuntament va debatre dilluns alguns punts relatius a les finances municipals. El més destacat va ser la liquidació del pressupost de 2012, que s'ha tancat amb un romanent de tresoreria d'1'8 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va explicar els diferents factors que han incidit en aquestes xifres, com ara el préstec ICO obligat per pagar factures a proveïdors, que ha tingut repercussió negativa en la càrrega financera de l'Ajuntament i els nivells d'endeutament però que ha comportat aquest romanent de tresoreria positiu. El regidor d'Hisenda va dir que "s'utilitzarà exclusivament per a la millora de la tresoreria municipal".

Sobre aquest punt l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha mostrat la seva satisfacció perquè en la liquidació s'han donat de baixa gairebé 6 milions d'euros de rebuts incobrables. "Estem fent el sanejament de mica en mica, anem normalitzant la situació de l'Ajuntament, però encara queda molt per sanejar".

En el ple de dilluns també es va donar compte del compliment de la Llei de Morositat i del Pla de Sanejament 2009-15. Miquel Àngel Gargallo va voler recordar que "des de començament de l'exercici el Govern esta lluitant per millorar la liquiditat de la institució i la reducció dels terminis de pagament". En el primer trimestre de 2013 l'import total dels pagaments pendents ha baixat lleugerament respecte l'últim trimestre de 2012.

Per Neus Lloveras cal avançar cap a l'estabilitat pressupostària perquè "no podem acceptar pagar els proveïdors en els terminis que estem pagant actualment".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00