Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2010

La ruta del 20è aniversari de Thalassa arriba a Vilanova i la Geltrú

   Autor de la fotografia: José Luis Biel Autor de la fotografia: José Luis Biel

El dimecres 16 de juny, de 17 a 20 hores, es podrà visitar el buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona, el pailebot Santa Eulàlia

Vilanova i la Geltrú és un dels onze municipis catalans que el programa Thalassa visitarà per commemorar el 20 aniversari d'aquest espai que emet Televisió de Catalunya.

Aquest diumenge 6 de juny ha començat, a Porvendres, l'aventura marítima de l'equip de Thalassa, els quals a bord del pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona, recorreran durant quinze dies la costa catalana.

Durant aquest recorregut, que té una part festiva i de celebració, l'equip del Thalassa es retrobarà amb les poblacions costaneres i amb molta de la gent amb qui durant aquests vint anys ha compartit la seva singladura televisiva.

La Ruta de l'aniversari Thalassa arribarà a Vilanova i la Geltrú el dimecres 16 de juny. Per celebrar la seva arribada s'ha organitzat una jornada de portes obertes al Santa Eulàlia, que permetrà visitar el veler de 5 de la tarda a 8 del vespre. El vaixell estarà amarrat al Moll de Ponent – Gran Marina, al costat de la plaça del Trajo de Garbí.

Seguint el ritual de cortesia entre la gent de la mar, l'equip Thalassa rebrà les banderes de les poblacions o de les regions marítimes per on passi i les hissarà al pal del vaixell per seguir navegant amb elles amb un esperit de germanor marinera i de compartir el respecte pel mar.

L'equip aprofitarà la Ruta de l'Aniversari per preparar nous reportatges per a la propera temporada en la que vol fer una sèrie de retrats de pobles costaners que mostrin l'anima marinera que els ha fet créixer i de la qual encara i malgrat el canvis es nodreixen.

El Santa Eulàlia , el vaixell del Museu Marítim de Barcelona

Aquest viatge es fa amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia.

El Santa Eulàlia és un dels últims supervivents d'una època en què els grans velers eren la millor opció del transport per mar. Aquest magnífic veler té 34 metres d'eslora, tres pals i porta una tripulació de 8 persones.

La seva història va començar l'any 1918 quan l'armador Pasqual Flores el va construir a les drassanes de Torrevieja i li va donar el nom de la seva filla Carmen Flores. Gràcies a la restauració feta pel Museu Marítim de Barcelona va tornar al seu aspecte original, el d'una embarcació de treball sense luxes, que ara 90 anys més tard segueix solcant la Mediterrània, en aquest cas amb l'equip del Thalassa a bord.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00