Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2015

Campanya de seguretat passiva de la Policia Local de VNG

   És obligatòri l'ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil És obligatòri l'ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil

S'han realitzat controls sobre l'ús del cinturó, del casc i dels sistemes de retenció infantils en els vehicles, del 14 al 20 de setembre

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, ha realitzat del 14 al 20 de setembre una campanya de control de la seguretat passiva, en la qual es vigila que els ocupants dels vehicles que circulen per la ciutat portin correctament cordats els cinturons de seguretat i que els menors d'edat vagin correctament lligats en les cadiretes o sistema de retenció infantil. Els agents també controlen que els ocupants dels vehicles de dues rodes facin ús del casc.

En aquesta darrera campanya hi ha hagut un total de 16 denúncies a diferents vehicles. En 12 dels casos s'han interposat perquè els ocupants no portaven cordat el cinturó de seguretat, mentre que les 4 denúncies restants han estat per no portar els menors d'edat en cadireta o sistema de retenció infantil corresponent.

Campanya de seguretat passiva

El Servei Català de Trànsit realitza aquestes campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària amb l'objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària de Catalunya. Les campanyes es focalitzen en els sistemes de seguretat passiva: cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Segons les dades del Servei, l'ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l'ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l'any a Catalunya. D'altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00